Gå til sidens hovedinnhold

– Hever nivået

Artikkelen er over 9 år gammel

At golfspillerne her i byen har mulighet til å trene å spille turnering inne på vinteren kan gi store ringvirkninger for både rekruttering og nivået, mener Sigmund Kjelstad.

– Du får holdt i gang svingen ved å spille inne. Det er en stor fordel, sier tidligere nordnorsk mester Richard Kvitvær, like etter sitt første slag på hull fem.

Søndag arrangerte Polarsirkelen Golf arrangerer turnering inne i Stålhallen og rundt 50 golfinteresserte hadde samlet seg for 18 hull på seks forskjellige provisoriske hull.

Sosiale står sterkt

Formen holdes ved like og det sosiale står sterkt blant de som deltar.

– Det er først og fremst for å få trent, og ikke minst det sosiale. Vi får møtes og holdt interessen oppe, sier Morten Forslund, og får samtykke fra golfkameratene Kvitvær, Ronny Forslund og Thor Arne Linder.

– Vi har egentlig savnet dette litt. Vi har hatt innendørshall før, blant annet i gamle Meieribygget. Her inne i Stålhallen er det veldig bra, sier Linder.

– Det er flott å ikke måtte ta opp golfbaggen først i mai, sier Ronny Forslund

Blir bedre golfspillere

Daglig leder i Polarsirkelen Golf og arrangør Sigmund Kjelstad er enig, og tror det kan ha mye å si på våren.

– Det er veldig viktig for rekrutteringen til sporten, og vi blir bedre golfspillere av dette. Vi kommer spesielt til å se i år at de fleste har blitt bedre, mener han.

Interessen for innendørsturneringen er også imponerende. Det er nesten det dobbelte av deltakere kontra turneringene som er på banen på Alteren om sommeren.

Før påske har Polarsirkelen Golf planlagt å følge opp dagens turnering.

– Vi kommer til ha en turnering til, det er helt sikkert, sier Kjelstad, som også skal opp til Bodø for å bidra med turnering. der.