Gå til sidens hovedinnhold

Ulsom tok inn tre timer på lederen Petit etter monsteretappe

Artikkelen er over 3 år gammel

Ettersom sjekkpunktet Eagle Island ble avlyst, ble det en etappe på rundt et døgn opp langs Yukon-elva.

Oppdatert 14.20 søndag: De tre første er i gang med etappen ut mot sjekkpunktet Shaktoolik. Petit dro ut en og en halv time før Ulsom og Seavey. Ulsom tok den korteste pausen på fire timer og 17 minutter på sjekkpunktet Kaltag. De beste etterfølgerne bak ledertrioen kom til Kaltag tre timer og et hvarter etter Ulsom så de har hatt kortere kjøretid mellom Grayson og Kaltag enn de tre beste.

Søndag morgen norsk tid nådde Joar Leifseth Ulsom, Rana trekk- og brukshundklubb, sjekkpunktet Kaltag og nå rettes ferden ut mot kysten.

Etappen fra Grayson til Kaltag ble ekstra lang ettersom sjekkpunktet Eagle Island måtte avlyses på grunn av at ingen fly hadde kommet seg ned dit med forsyninger. I stedet ble det en lang etappe på cirka 180 km opp elva Yukon i motvind og med tunge forhold.

Nicolas Petit som dro først fra Grayson kom også først til Kaltag, en etappe han brukte 26 timer og 57 minutter på. Mitch Seavey og Joar Leifseth Ulsom dro ut med 13 minutters mellomrom og Seavey nådde først til Kaltag, 20 minutter før Ulsom.

Seavey brukte 23 timer og 53 minutter, og Ulsom 23 timer og 58 minutter. Alle tre har stoppet mye og hvilte i løypa. På grunn av at Eagle Island ble avlyst, har de hatt med ekstra forsyninger til seg selv og hundene, som har gitt en tung slede.

Petit tok en stopp på fem timer i strekk, ble da forbikjørt av Seavey og Ulsom, men tok dem igjen etter hvert.

Tidlig søndag morgen har ingen av de tre dratt videre fra Kaltag. Petit kom til Kaltag cirka to timer før sine hardeste utfordrere.

Bak de tre beste var det ved sjekkpunktet Grayson cirka seks timer ned til Ray Redington jr., Peter Kaiser, Richie Diehl og Aaron Burmeister som er nærmeste utfordrere. De er nå på vei til Kaltag.

I Kaltag kommer man inn på den siste tredelen av løypa og den midtre delen som er delt i en nordlig og en sørlig rute, møtes igjen. Nå går ferden ut til kysten. Neste sjekkpunkt er Unalakleet, og da har man nådd Beringhavet. Deretter går turen til Shaktoolik, Koyuk, Elim, Goldvin, White Mountain (obligatorisk hvile på åtte timer), Safety og så målgang i Nome. Ruten er nesten 557 km.

Alaska Daily News melder så langt om et Iditarod uten dramatiske hendelser, men det går ikke i rekordfart på grunn av forholdene.

Bildeserie

SE BILDENE: Joar Ulsom har grunn til å smile - bilder fra Anvik og Iditarod

Les også

Har tenkt å satse offensivt fra start: – Jeg håper at jeg kan kjempe om førsteplassen

 

Les også

14 nyttige fakta om verdens tøffeste løp som Joar Ulsom starter lørdag. Og ja, det skjer ofte at hunder dør

 

Kommentarer til denne saken