Gå til sidens hovedinnhold

Ulsom har tatt ledelsen i Iditarod

Artikkelen er over 3 år gammel

Joar Leifseth Ulsom ligger nå helt fremst i Iditarod.

Joar Leifseth Ulsom, Rana trekk- og brukshundklubb, har akkurat ved 12-tiden norsk tid onsdag forlatt sjekkpunktet Takotna som første mann. Han leder dermed Iditarod når cirka en tredel er unnagjort.

Fem andre hundekjørere har også kommet til sjekkpunktet, men ikke dratt videre. Blant dem er fjorårets vinner Mitch Seavey.

Leifseth Ulsom har også samtlige 16 hunder i spannet med seg på sporet, mens de nærmeste konkurrentene har satt av mellom en og tre hunder.

Slik er stillingen blant de beste akkurat ved 12-tiden norsk tid onsdag:

Iditarod startet sist søndag, og løpet er på 1.600 km. Ulsom er nå med i løpet for sjette gang. De fem første har han havnet mellom fjerde- og sjuendeplass.

Det er heller ikke tidsutjevning før man har tatt den obligatoriske 24-timerspausen. Seavey startet for eksempel 40 minutter før Leifseth Ulsom, noe som skal jevnes ut med at Seavey må vente 40 minutter ekstra i døgnhvilen enn Leifseth Ulsom.

Sjekkpunktet Takotna er det åttende etter starten i Willow, og det siste før Ophir der løypa deler seg i en sørlig og en nordlig rute. I år kjøres den sørlige ruten. Rundt en tredel av løpet er unnagjort.

Les også

Har tenkt å satse offensivt fra start: – Jeg håper at jeg kan kjempe om førsteplassen

 

Les også

14 nyttige fakta om verdens tøffeste løp som Joar Ulsom starter lørdag. Og ja, det skjer ofte at hunder dør

 

Bildeserie

SE BILDENE: Joar Ulsom kjemper helt i teten fra start i Iditarod

 

Kommentarer til denne saken