Kim Arnes historiske NM-triumf

Kim Arne Sletten i tet i den siste runden på Rudskogen i går. Det hadde holdt med en 11. plass. Foto: Jon Fredheim

Kim Arne Sletten i tet i den siste runden på Rudskogen i går. Det hadde holdt med en 11. plass. Foto: Jon Fredheim

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Kim Arne Sletten (ACM) ble i helga norgesmester i superbike under finaleløpene på Rudskogen. Det har ingen ranværing før klart.

DEL

Kim Arne Sletten var med på å skrive historie i roadracingmiljøet i Rana. Sletten har to ganger tidligere vært norgesmester i roadracing, men da i klassen standard 600.

I går fikk han den samme tittelen i superbike, altså i den grommeste klassen i Norge, etter det han mener var to veldig gode løp

Det føles veldig bra, og var en god avslutning på sesongen. Og det er artig å se at det endelig har begynt å klaffe, forteller Sletten fornøyd.

– Bare rett vei

Før helga lå Sletten på tredjeplass sammenlagt på NM-tabellen. Dette gjorde finalerundene i helga, der det er dobbelt poenggivning, ekstra viktig, og i utgangspunktet var det helt åpent hvem som kom til å stikke av med kongepokalen.

– Han som ledet sammenlagt fikk en velt i det første løpet i helga, og det gjorde at jeg fikk tatt inn en del på ham. Og med seier i også det andre løpet, føles det godt å endelig gå til topps. Men jeg kan ikke svare på hva som gikk spesielt godt i helga, det gikk bare den rette veien.

– I tillegg satte jeg ny pers på denne banen. Alt fungerte perfekt, og det er jeg veldig, veldig fornøyd med, forteller Sletten, som fikk 22 poeng mer enn nestemann på tabellen.

– En sensasjon

Også Geir Steinbakk, leder i Arctic Circle (ACM), er fornøyd med Slettens innsats i NM-finalen. Han er veldig glad på Slettens vegne. Han var dommer under helgens STCC-runde på Våler i helga, men hadde tett kontakt med juryen på Rudskogen.

– Dette er en kjempedag for Arctic Circle Motorsportklubb, og ikke minst for Kim Arne som ble norgesmester i den grommeste roadracingklassen. Det var nok ikke mange som trodde Kim Arne skulle klare dette, siden han lå 28 poeng bak Carl Berthelsen som ledet før helga, sier Steinbakk.

Han betegner dette som en sensasjon, og kjenner ikke til noen fra Nord-Norge som har klart noe sånt etter at superbike kom i den formen som den er i dag.

Usikker på framtida

– Berthelsen fikk en velt i den første runden i helga, og fikk startforbud i den andre på grunn av skader. Med seieren i den første runden, trengte Kim Arne bare fire poeng, eller en 11. plass for å bli norgesmester. Han lå ei stund som nummer to, men når det var bare noen runder igjen gikk han opp på førsteplass og vant liksågodt hele "sulamitten". Det er bare fabelaktig, kommenterer Steinbakk.

– Jeg vet det er veldig mange som er glad for at Kim Arne vant i dag, spesielt med tanke på de ressursene han har i forhold til mange av konkurrentene. Denne tittelen kan være med på å gjøre det enklere å få samarbeidspartnere og sponsorer som for alvor ser hvilket talent gutten har, sier Steinbakk, som samtidig poengterer at det hadde vært morsomt å se Sletten i EM eller STCC.

– STCC er et utstillingsvindu i Norden som er veldig bra, men det koster mye penger å være med, og det er veldig ressurskrevende. Samtidig er det litt vanskelig når Kim Arne bor i Rana, både med tanke på avstander og treningsforhold til forskjellige tider på året. Starten på sesongen viste at han ikke trenger voldsomt med tid på å få farta i kroppen, men han har virkelig fått den i seg mot slutten, sier han, og mener resultatene ville blitt enda bedre om han hadde fått startet treninga tidligere.

Tenker internasjonalt

Selv er Sletten noe mer beskjeden med tanke på framtida.

– Jeg er ikke sikker på hva som kommer til å skje til neste år. Nå legges sykkelen ut for salg, så får jeg eventuelt kjøpe nytt neste år. Tiden vil vise.

– Hva med å satse internasjonalt?

– Tankene er internasjonalt rettet, men jeg får ta det som det kommer, avslutter Kim Arne Sletten.

Artikkeltags