Kim René elsker å trene hopp

Kim René Elverum Sorsell er den tredje "ranværingen" som er innom hoppl andslaget siden tidlig på 90-tallet. De andre to er Pål Hansen og Morten Ågheim. Foto: Lisbeth Andresen

Kim René Elverum Sorsell er den tredje "ranværingen" som er innom hoppl andslaget siden tidlig på 90-tallet. De andre to er Pål Hansen og Morten Ågheim. Foto: Lisbeth Andresen

Artikkelen er over 10 år gammel

Han elsker å trene, nykommeren på hopplandslaget, "ranværingen" Kim René Elverum Sorsell (19).

DEL

Kim René er sønn av den tidligere landslagstreneren Ken Roar Elverum. Sammen med familien har Kim Rene vokst opp på Frogner, Oslo og Jessheim. Men med begge foreldrene fra Rana, er han som halvt ranværing å regne.

– Pappa har aldri vært min offisielle trener, men selvsagt hjulpet meg veldig mye opp gjennom årene. Han vet hva han driver med, sier 19-åringen.

Før han ble tatt ut på landslaget i vår, tilhørte han miljøet i Kollenhopp. Nå er det Mika Kojonkoski som skal sørge for at han tar nye meter i bakken.

Stor treningsiver

Og det kommer ikke til å stå på treningsinnsatsen. Han har alltid elsket å trene - mye.

– Jeg har alltid trent hardt, så overgangen har ikke vært stor i så måte, sier han. Problemet er at det nesten kan bli litt for mye. Derfor er han opptatt av å ha noe å gjøre ved siden av hoppsatsingen.

– Jeg har bestemt meg for å studere økonomi i vinter. Jeg har forsøkt å tenke kun skihopp tidligere, og det gikk ikke så bra. Jeg må ha noe annet å bry meg om ved siden av, sier Elverum Sorsell.

– Og så er det jo kjekt å ha noe å falle tilbake på. Det er ikke sikkert jeg blir noen topphopper selv om jeg satser maks på det nå.

For selv om han nå er en del av landslaget, så betyr det ikke klippekort på verdenscuplaget.

– Man må prestere. Jeg har bevist at jeg er blant de bedre når jeg hopper godt, men det er knallhard kamp om plassene. Selv om noen av de rutinerte nå er ute av landslaget betyr ikke det at de ikke kan komme med i verdenscupen, sier Ullensaker-hopperen, som bare har godt å si om Mika Kojonkoski etter de fire-fem samlingene har deltatt på. Denne uka er han i Frankrike, der landslaget blant annet hopper på plast.

– Har peiling

– Han har peiling og det er stadig noe nytt å lære, ikke minst på det mentale, sier Kim René, som ble nummer fem i plast-NM på Lillehammer for noen uker siden. Da manglet bare et par av de beste i Norge.

– Jeg hadde en bra sesong i fjor, men jeg tror det er lurt å skynde seg langsomt. Blir jeg bedre enn i fjor bør jeg være fornøyd. Det var en bra sesong på snø, sier 19-åringen, som nå hopper bedre på plast i år enn i fjor. Og det ser han på som et godt tegn.

Den største utfordringen er å få det økonomiske til å gå i hop. Skiforbundet dekker samlinger og reiser, men gir verken lønn eller stipend.

– Jeg er heldig som har en far og mor som sponser, men det går ikke til all tid. Det er tøft å få innpass på sponsormarkedet, men noe blir det. Jeg er som andre avhengig av resultater før dette begynner å betale seg, sier Kim René Elverum Sorsell, som i samarbeid med landslagsledelsen har laget en personlig målsetningsplan for de kommende tre sesongene. Slik ser den ut.

2008/2009

Utvikle meg videre som skihopper både fysisk, teknisk og mentalt.

Stabil hopping og seier i Continental Cup konkurranser.

Deltakelse i World Cup konkurranser med plasseringer blant de 20 beste.

På topp internasjonalt

2009/2010

Være på internasjonalt toppnivå både fysisk, teknisk og mentalt.

Stabilisere hoppingen på internasjonalt toppnivå.

Deltakelse i World Cup konkurranser med plasseringer blant de 15 beste.

2010/2011

Opprettholde internasjonalt toppnivå både fysisk, teknisk og mentalt.

Deltakelse i World Cup konkurranser med plasseringer blant de 10 beste.

På laget under VM i Holmenkollen 2011 på jakt etter medaljer.

Artikkeltags