Den første utgaven av årets nattcup ble noe helt spesielt - alt for å ære Buvik på hans 60-årsdag. I mørket oppe i Skogveien på Selfors tirsdag kveld var det ikke bare kart, kompass og hodelykter som dominerte. Hver av de rundt 25 deltakerne var også utstyrt med bursdagshatt. Hovedpersonen selv bar naturligvis krone.

Konkurranseopplegget denne kvelden var spesielt.

– Vi har lagt opp til spesielle kart- og o-momenter, kartbytter og selvfølgelig mørke, sier en engasjert Ola Skogstad mens han gjør seg klar til å løpe ut i skogen.

– Fortjent

Det er han som er hovedarkitekten bak opplegget, som altså var Mo Orienteringsklubbs gave til Buvik.

– Vi lovet han et eget o-løp med et eget opplegg. Det synes vi han fortjener. Dessuten har han jo firehjulstrekker og alt annet, det er ikke mer å kjøpe, smiler Skogstad, før han forsvinner i mørket.

Oppe på Varmorsletta var Buvik selv i gang med nattorienteringen - egentlig uvitende om mye av det som skulle skje. Det viktigste var å lage en "happening" som Buvik husker lenge. Og de traff tydeligvis godt.

– Det var ei forglemmelig tilstelning. Kjempeartig, sier Buvik selv.

30 år

Han har skrevet seg inn i historiebøkene i lokale o-miljøet til evig tid. Som representant for Korgen IL har han styrt med orientering både i klubb- og kretsregi i snart 30 år. Og ennå har han ikke tenkt å legge inn årene.

– Nææii. Men jeg skal ikke lenger opp, humrer han, og tenker på at det bare er et par år før han er pensjonist.

– Da er det nok fare for ei viss nedtrapping. Da blir det tid til mye annet, sier Buvik, som er inne i sitt 13. år som daglig leder i Nordland orienteringskrets.

Nattcup

Løpet tirsdag var det første av fire i høstens nattcup.

– Det siste løpet blir et avslutningsløp med omvendt jaktstart. Første mann i mål vinner. Her blir det også utdeling av premier både for Nattcupen og Helgelandsræset, opplyser Skogstad.

Det er også lagt opp til ei avslutning etter et løp i Korgen den 13.11. Det skjer på klubbhuset i Vesterli.

– Dette blir samtidig avslutningsfest for årets Helgelandsræs, med utdeling av premier og diskusjon om neste års opplegg.