Kystfolket i bedre form

Artikkelen er over 15 år gammel

LURØY: En uke med gratis prøvetrening skal lokke ivrige trimmere til Kvina treningssenter. Interessen for åpningen av det nye treningstilbudet overgikk alle forventninger.

DEL

Et svært populært og etterlengtet treningstilbud, var de fleste nysgjerrige som tok turen innom Kvina treningssenter på selve åpningsdagen enige om. Bak ideen om et eget treningssenter står trioen Knut Sandvær, Jostein Solvang og Tore Johansen. Sammen har de dannet et aksjeselskap og gått til innkjøp av apparater og utstyr. Onsdag var det duket for åpningsfest i flotte lokaler hos Kvinabygg.

- Ideen har vi hatt lenge, og når jeg vet at enkelte kjører opptil flere ganger i uken inn til Mo for å trene, da kan jeg ikke skjønne annet enn at det er liv laga for «Pumphuset» som vi ironisk kaller det, forteller initiativtaker Jostein Solvang.

For ambisjonene til Solvang & co. er hverken at senteret skal bli en plass der det «pumpes jern», eller at de skal tjene seg rike på prosjektet. Målet er å gi seg selv og andre i nærområdet mulighet til å komme i bedre form på en hyggelig og sosial måte.

- Vi gjør ikke dette for å bli rik. Får vi penger til overs skal vi bruke dem på innkjøp av diverse utstyr, og akkurat nå er det en tredemølle som står øverst på ønskelisten, sier Solvang.

Populær spinning

For ellers er det lite som savnes i det komplette treningsstudioet. Hele 12 forskjellige apparater, stepmaskiner, spinningsykler og trimsykler står klare til bruk. Alt har de kjøpt fra Helsehuset treningssenter på Mo, som også var tilstede ved åpningen for å veilede de mange interesserte.

- Dette ser veldig lovende ut. Folk her ute er svært imøtekommende og slett ikke redd for å prøve noe nytt, sier instruktør ved Helsehuset, Marit Johansen.

Prismessig vil «Pumphuset» være noe rimeligere enn hva som er tilfelle ved de store landsdekkende kjedene. Solvang håper derfor at prisen ikke vil skremme ivrige mosjonister bort, og poengterer at senterets åpningstider vil bli langt mer fleksible enn hva «konkurrentene» kan tilby.

- De som tegner seg som medlem får utdelt en nøkkel, og kan dermed benytte treningssenteret når de selv ønsker det. Vi vil også kjøre enkelte fellestreninger hvis det er interesse for dette, avslører Solvang.

Det siste kan vise seg å bli svært populært. Ved åpningen var det nemlig anledning til å skrive seg på gratis prøvetime i spinning, en liste som raskt ble fulltegnet.

- Vi har en ergoterapi-student på praksis i kommunen, som har sagt seg villig til å lede fellestreninger i spinning. Allerede torsdag skal hun lede tre økter, forteller Solvang ivrig.

Et møtested

En av dem som gjorde seg kjent med treningsapparatene på åpningsdagen var Bjørnar Osmo. Som pensjonist og hobbyfisker benytter han mye av fritiden til trening, og ønsker det nye tilbudet hjertelig velkommen.

- Dette er et kjempetiltak som jeg helt sikkert kommer til å benytte meg av bare det ikke blir for dyrt, sier kvinværingen mens han tester armstyrken.

Etter en hofteoperasjon for et par år siden, stiftet han for første gang bekjentskap med denne form for trening. 5 1/2 uke på Nordtun opptreningssenter i Meløy ga mersmak, og selv om han gjerne sykler ute eller gymnasierer hjemme, kjenner han verdien av den allsidige treningen som et treningssenter kan tilby.

- Her er massevis av muligheter, samtidig som det er sosialt også, mener Osmo og får full støtte av «ungdommen» Olav Dahl (81) fra Tonnes.

- Dette gjør virkelig godt i en stiv kropp. Et ideelt påfunn som heldigvis ser ut til å bli godt mottatt, sier Dahl og skuer utover mylderet i treningssalen.

Godt over 50 personer var innom treningssenteret på åpningsfesten, og tegner halvparten av disse seg som medlem er regnskapet allerede i balanse.

- Vi må ha cirka 15-20 medlemmer for å ikke tape penger, og det tror jeg at vi skal greie, avslutter en optimistisk Jostein Solvang.

Artikkeltags