Leif (56) fra Sleneset er ikke som andre Glimt-supportere

Leif Hansen og Egil Simonsen på plass i Molde.

Leif Hansen og Egil Simonsen på plass i Molde. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi har til og med kjørt til Molde for å se treningskamp.

DEL

Leif Hansen (56) er ikke helt som andre Glimt-supportere. Han har fulgt sine helgule helter siden barndommen hjemme på Sleneset på Helgeland. Siden 1975 har han bodd i Trondheim.

– Jeg skulle bare på sommerferie. Så ble det en ekstra lang ferie, kan du si, smiler Glimt-supporteren da han møtte Avisa Nordland i Molde i går.

Fra sin base der har han tatt mang en tur med bilen for å se favorittlaget.

Turen fra Trondheim til Molde har blitt en slager i så måte.

– Jeg husker første gangen min på tribunen i Molde. Det var i 1993. Glimt vant 2-0 på gamle Molde stadion. Jeg traff foreldrene til daværende Glimt-ving Harald Brattbakk. Det ble seier og topp stemning i bilen på vei hjem, erindrer han.

God tid før kamp

Lørdag morgen satte han seg atter en gang i bilen med kurs mot Rosenes by.

– Vi kjørte fra Trondheim klokken 10.00. Det er viktig å komme fram i god tid. Jeg må ha med meg stemningen og forventningen i forkant av selve kampen, smiler han.

Det var litt høytidsstemning over turen denne gang. Leif Glimt-Hansen, som han har kalt seg i mange år, fikk endelig ta på seg sine ferskeste Glimt-drakt.

Kongefamilien i Bodø

Ikke bare var det årets modell som var med på charterflyet fra Bodø. Tallet sju og navnet «Dutte» på ryggen. Drakten var i tillegg signert av legenden selv, sammen med signaturene til Ørjan, Runar, Arild og Patrick Berg.

– Det er jo selve kongefamilien i Bodø. Helt fantastisk å få alle signaturene deres på den nye drakten. Dette er stort, slår supersupporteren fast.

Surr i regnskapet

Om dette var tur nummer åtte, ni eller 10 fra Trondheim til Molde husker han ikke helt.

– Du vet, av og til har det blitt noen tap i Molde. Slike opplevelser har en tendens til å bli slettet fra harddisken. Men, det har blitt mange kamper her, smiler 56-åringen.

Lørdag ankom han Molde sammen med Egil Simonsen fra Steigen. Ingen liten Glimt-supporter det heller.

– Vi har til og med kjørt til Molde for å se treningskamp, rister Simonsen lettere oppgitt på hodet og ler.

Heldigvis noen oppturer

I løpet av disse turene har det selvsagt blitt ett og annet tap. Da er det slett ikke så lett å sette kursen hjemover igjen etter kampslutt. Heldigvis veier oppturene solid opp i regnskapet.

– Tap har det blitt. Det er alltid like surt. Men, oppturene huskes. 1993 var spesielt, sier Glimt-Hansen og legger til:

– Glimt var ny og frisk og tok serien med storm. Seieren i 2003 var også meget bra, smiler han og sikter til 2-0-seieren den gang.

Og i går gikk hjemturen også sjeldent bra. Glimt vant 2-1 mot fjorårets seriemestere, og er formlaget i Tippeligaen med fire seire på rad. De har på rekke og rad slått Vålerenga (B), Rosenborg (H), Mjøndalen (B) og Molde (B).

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken