Ingen lag er i stand til å være det klare nummer to-laget bak Bodø/Glimt. Det burde selvsagt et lag på Mo ha vært

Mo IL, her i kamp mot Harstad.

Mo IL, her i kamp mot Harstad. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Journalist Gøran O. Pedersen skriver i dagens Ke de går? om det dårligste fotballfylket i landet.

DEL

KE DE GÅR?Med Bodø/Glimt på vei ned til OBOS-ligaen kan vi snart slå fast at Nordland kanskje er landets dårligste fotballfylke.

Det er slett ikke bare i Rana det har vært en langt under pari fotballsesong å se tilbake på. Både Mo IL og Stålkam rykket ned et hakk. I fylkeshovedstaden ser det ikke særlig bedre ut. Det skal nesten et mirakel til for at Bodø/Glimt skal klare å berge plassen i Tippeligaen. Til helga skal det avgjøres. Mens Bodø/Glimt skal spille borte mot Rosenborg har Stabæk som ligger på plassen bak alle muligheter til å vinne mot for lengst fortapte Start. Med tre poeng for Stabæk, reiser trolig Bodø/Glimt hjem som 1. divisjonslag etter kampen på Lerkendal.

Jeg håper selvsagt at Bodø/Glimt skal klare seg, men har null tro på det. Dessverre. Kunne jeg valgt, skulle både Glimt og Tromsø stå i Tippeligaen. Skrot som Stabæk og Lillestrøm må gjerne rykke ned...

Det skal nesten et mirakel til for at Bodø/Glimt skal klare å berge plassen i Tippeligaen. Til helga skal det avgjøres

Bak Bodø/Glimt så er det tynt i Nordland fylke. Riktignok har både Sortland, Junkeren, Mosjøen og Mjølner tatt steget opp til den nye 3. divisjon, og skal møte et Mo IL-lag som mister tre av sine få rutinerte spillere – Remi Jakobsen, Jimmy Fjelldalselv og Anders Opdal.

Jeg har dessverre liten tro på at noen av de nevnte fem lagene, selv ikke Mo IL og Mjølner fra fylkets nest største og tredje største by, vil være i stand til å etablere seg i den nye 2. divisjon. Dermed ser det ut til at Nordland blir sittende igjen med Bodø/Glimt som heislag mellom de to øverste divisjonene, og kanskje en og annen gjestevisitt på tredje nivå for Mjølner og Mo IL.

I andre fylker er det en helt annen verden. Møre og Romsdal for eksempel, har så vidt mer enn 20.000 flere innbyggere enn Nordlands cirka 242.000. Det nordligste vestlandsfylket vil likevel stille med tre lag i Tippeligaen neste år. Molde er laget som har ressursene til å true Rosenborg, Aalesund er etablert der oppe, og nå kommer også Kristiansund etter. Riktignok fikk tradisjonsrike Hødd et nedrykk til 2. divisjon, men de kommer garantert tilbake til nest høyeste nivå.

Sogn og Fjordane, som har under 100.000 innbyggere, kan skimte med Sogndal midt på Tippeliga-tabellen og Florø for første gang på nest høyeste nivå.

Det er to fylker jeg kommer på i farten som er langt foran Nordland.

Nord-Trøndelag har vært «ødemark» i lang tid, men Levanger, som var jevngode med Mo IL i 2013, har nå to gode sesonger bak seg i 1. divisjon.

Troms fylke har Tromsø IL og Tromsdalen, topplag og nesten topplag. Finnmark, med fattige 75.000 innbyggere, har hatt Alta i 1. divisjon flere år nylig.

For Nordland sin del så ser jeg ikke det store håpet. Ingen lag er i stand til å være det klare nummer to-laget bak Bodø/Glimt. Det burde selvsagt et lag på Mo ha vært.

Det er ingen trøst at Oppland (188.000 innbyggere) trolig er enda verre stilt enn Nordland. Deres beste lag, Raufoss, rykket ned fra 1. divisjon med glans i høst.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags