Gå til sidens hovedinnhold

Nær norgestoppen

Artikkelen er over 12 år gammel

Brødrene Kristoffer og Robin Pedersen fikk flere gode plasseringen i helgens rekruttcup og er brukbart fornøyd.

Hoppsesongen startet for de to eneste lokale utøverne, brødrene Kristoffer (15) og Robin (12) Pedersen fra IL Stålkam, på Raufoss i helgen.

Lørdag endte Robin på 5. plass og Kristoffer på 6. plass. Søndag klatret Robin opp en plass, mens Kristoffer ble nummer 13 etter et svakt andrehopp.

– Begge er relativt flink i forhold til det vi har trent på. Robin hopper litt dårligere enn forventet, men det er omtrent likt med de beste og han vet at han hopper fra dem på sitt beste, sier trener og pappa Trond Jøran Pedersen.

– Kristoffer hoppet bedre her enn på trening hjemme, men er fremdeles et stykke opp til sitt beste fra i fjor. Han har litt å jobbe med, og må skjerpe seg i landingene. Han taper for mye poeng på dårlig nedslag, sier Trond Jøran.

Stil-trekk

Lørdag fikk Kristoffer 62,5 og 62 meter i K60, og med 230,3 poeng endte han 11,9 poeng bak vinneren Sondre Myhre fra Raufoss. Kristoffer hadde nest lengst hopp i første omgang, men ble trukket på stilen i forhold til de andre i toppen av resultatlisten. I andre omgang fikk han også et godt hopp stilmessig.

Søndag ble det 59,5 og 58,5 meter for Kristoffer. Med 209,2 poeng endte han 31,5 poeng bak vinneren Sondre Skeie fra Bulken. Han lå på 7. plass etter første omgang, men falt kraftig ned på listene etter svake stilkarakterer i andre omgang. Med fire ganger 14,5 og en gang 15, var det ikke godt nok for Kristoffer som i fjor ble nummer tre i hovedlandsrennet.

– Jeg er brukbart fornøyd. Jeg sliter litt med sitteposisjonen og får ikke det trykket som jeg skal ha. Akkurat det har veldig mye å si. Nå skal jeg hjem å trene og skal prøve å få det til foran den neste konkurransen i Linderudkollen, sier Kristoffer.

Selv om Kristoffer denne gang kom bak flere av utøverne han slo da han ble nummer tre i hovedlandsrennet i fjor, er han ikke bekymret.

– Det er veldig forskjellig når man er i form. Det er tidlig i sesongen, sier Kristoffer.

Gode stilpoeng

Robin stilte i K40, og hoppet 36 og 37,5 meter lørdag. Han var 13,5 poeng bak vinneren Carl Peder Skarven fra Brandbu. Robin slet litt med lengdene, men stilmessig var han best av samtlige i andre omgang.

Også i søndagens konkurranse viste Robin fin stil med nest best stilkarakterer i begge omgangene. Men med 36,5 og 38,5 meter var det nok en gang litt for kort til å komme på pallen. Men det var jevnt, fjerdeplassen var bare 10,1 poeng bak vinneren Simen Scheie fra Sør-Fron.

– Jeg er passe fornøyd, men håper å komme på pallen neste gang. Jeg sliter med at jeg ikke bruker beina riktig i satsen, så det må jeg trene mye på. Når jeg får til satsen kommer det til å gå bedre, sier den unge skihopperen.

Trond Jøran Pedersen sier at helgen gir gode svar på hvordan sønnene ligger an i forhold til konkurrentene, og at man får gode svar på hva man må jobbe med i tiden framover.