Gå til sidens hovedinnhold

Ned med flagget til topps

Artikkelen er over 11 år gammel

Mo IL holdt følge med Valdres i en omgang på Blåbærmyra, men maktet ikke å reise hjem med poeng.

– Jeg synes gutta står bra på, sjøl om vi taper kampen, sier Mo-trener Ove André Olsen etter kampen mot Valdres FK.

Mo IL hang bra med, men måtte se at hjemmelaget scoret to ganger. Olsen deppet ikke etter tapet, men mener at de nå må kjøre sesongen ut så godt det lar seg gjøre.

Ungt lag

– I dag stiller vi med fire 17-åringer og vi bytter også inn 15 år gamle Johannes Rydså mot slutten. Sjøl om vi hang bra med i kampen, tapte vi nok litt på fysikken utover i andre omgang, sier Olsen.

Han fikk se at laget hans spilte godt de første 45 minuttene, men var altfor tafatte framfor målet til Valdres FK.

Heller ikke hjemmelaget klarte å score, men hadde flere gode muligheter som strøk stengene til keeper Christer Anfindsen. I den særdeles viktige kampen for Valdres FK for å unngå å komme "under streken", var det likevel til tider Mo som styrte spillet.

To i nettet

Etter to minutter i andre omgang fikk Fredrik Lagemyr dratt seg fri på sin venstre side og skjøt ballen i det lengste hjørnet til 1-0.

Ute på banen kjempet kaptein Jimmy Fjelldalselv og midtstopper Bjørn Audun Risøy godt, men det gikk ikke helt uten ufine grep. I likhet med Patrick og Niklas Bakksjø fikk Risøy gult kort, og Patrick Bakksjø må stå over neste kamp som er mot Tromsø 2.

– Det var veldig synd, for vi hadde trengt han neste kamp. Det blir også en tøff match, men det er aldri godt å vite hvilke spillere andrelaget til Tromsø kommer med, sier lagleder Hans-Ove Forsbakk.

Utover i andre omgang ble Mo presset mer bakpå og hjemmelaget fikk ekstra trøkk ved å sette inn raske Ayouba Swaray. Han ordnet også 2-0 etter 84 minutter. Det målet kom på et frispark, der Swaray enkelt kunne "løpe ballen i mål" på bakre stolpe.

Økonomiske vanskeligheter og nylig trenerskifte har preget klubben, men trener Olsen ser framover.

Ser framover

– Vi skal stå på sesongen ut, sjøl om ingen får et øre for å spille fotball hos oss. Det er unge gutter på laget, så nå må vi tenke langsiktig, sier Ove Olsen.

334 tilskuere fikk se at Valdres FK til slutt vant kampen fortjent 2-0, men uten å imponere. Mo IL var ikke mye dårligere enn Valdres FK i banespillet, men det er foran mål at kampene avgjøres, og der var valdrisene hakket bedre søndag.