Nordlands største sykkelsatsing

Team Polarcirkelen: Det hardtsatsende laget startet treningen ved Friskhuset på Mo. Foto: Kjell Arne Jørgensen

Team Polarcirkelen: Det hardtsatsende laget startet treningen ved Friskhuset på Mo. Foto: Kjell Arne Jørgensen

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Sykkelklubbene i Nordland går sammen om Team Polarcirkelen og målet er pallplass i neste års styrkeprøve fra Trondheim til Oslo.

DEL

På lørdag var det kick-off for treningen til Team Polarcirkelen fram mot lagkonkurransen i Styrkeprøven 2010 som går av stabelen 26. juni.

– Dette er Nordlands største satsing mot Styrkeprøven noen gang. Det er et samarbeidsprosjekt da vi alene ikke kan måle oss med klubbene sørpå. Nordland er et lite sykkelmiljø, men vi er i sterk vekst. Derfor er det viktig med litt ambisjoner. Årets målsetting er topp tre, forteller team koordinator Per Gunnar Pedersen som representerer Bodø ck til vanlig.

Stilte i 2008

Dette er riktignok ikke første gangen man samarbeider i Nordland. Også i 2008 stilte Team Polarcirkelen lag i Styrkeprøven og knuste den nordnorske tidsrekorden og laget endte på en sjetteplass. Året før stilte Team Helgeland til start, men ingen av disse samarbeidene er like omfattende som det som nå er satt i gang.

– Sist samlet vi oss bare på kort varsel. Nå har vi et mye bedre opplegg, sier Magnar Røneid fra Mosjøen sykkelklubb.

I årets styrkeprøve var det ingen deltakelse og noe av grunnen til det er neste års satsing.

– Det er mye energi som går med på det her og det er syklistene som må gjøre alt selv. Da det ikke ble noe lag i år var vi klare på at vi skulle satse til neste år. Derfor starter vi allerede nå mot 2010, forteller Pedersen og Røneid.

15 timer i uka

Siden treningsforholdene er som de er nord i landet er det planlagt en treningstur til Mallorca i påsken. Etter påske er det lagt opp til 2-3 fellessamlinger før generalprøven, Polarsirkelrittet mellom Bodø og Mo, går av stabelen et par uker før Styrkeprøven.

– Vi skal utfordre toppen i Norge. Dette er på mange måter grensesprengende for sykkelsporten i Nordland. Dette er en fellesinteresse for alle klubben siden ingen er sterke nok på egen hånd. Vi henter inn de som er mest motivert for å være med. De fleste rytterne som skal være med jobber fulltid og har familie så det krever en god del å trene de vel 15 timene i uka som er kravet. Heldigvis er vi rutinerte og de fleste har syklet styrkeprøven tidligere, sier team koordinatoren. Et av kravene for at man skal være med er at man legger ned 8-10 timer i uka med oppbyggingstrening i vinter og 15 timer fra april og utover.

Som en del av satsingen skal det også legges mye mer penger i potten som blant annet skal gå til investeringer i det beste sykkelutstyret. Blant annet har de fått med seg Friskhuset på laget som hovedsponsor og rytterne selv skal legge inn mellom 10 - 15.000 i nødvendig utstyr som hjul, hjelmer og tempodrakter.

Tidstyver

– Vi skal få luket boret alle tidstyvene. Så nå har vi topp utstyr og stiller med 30 motiverte løpere i tillegg 16 i støtteapparatet, slår Frode Thomassen, fra Rana sykkelklubb, fast.

På kick-offen tok de rundt 20 rytterne som hadde møtt opp en rolig tur til Bjerka. Deretter møte og sosialt samvær på Meyergården.

– Det her handler mest om å bli kjent med hverandre. I tillegg har vi med oss damene så de skal få se hva det er vi egentlig driver med, forklarer Thomassen som er sikker på at dette blir en stor utfordring.

Artikkeltags