Advarer mot å bruke kunstgressbanen på Stålhallen: – Det er strengt forbudt

Daglig leder i Arena Drift, Gøran Zakariassen, sier at ingen kan benytte seg av banen.

Daglig leder i Arena Drift, Gøran Zakariassen, sier at ingen kan benytte seg av banen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Banen ser grønn og fin ut, men skumle glassbiter ligger godt skjult.

DEL

Da Stålhallen kollapset 4. juledag i fjor ramlet også lampene i taket ned og knustes i kunstgresset. Det er lagt ned en stor dugnadsjobb for å rydde på området, men mange finkornede glassbiter ligger skjult i gresset. Det kan medføre fare.

– Det er strengt forbudt å holde på inne på banen, sier daglig leder Gøran Zakariassen i Arena Drift, som også understreker at området er en byggeplass og derfor ikke skal benyttes.

– Vi ønsker ikke å han noen inne her på området. Vi ser at selv om Sagbakken er ledig, er det noen som vil inn på denne banen for å spille fotball, sier Zakariassen.

Det er vanskelig å sperre av et så stort område, men snart vil det også komme skilt om at det ikke er lov å gå inn på området.

Han legger også til at på varme dager er det folk som kan bli fristet til å gå barbeint inne på området.

– Vi har plukket opp store glassbiter over hele banen, men de små finkornede er vanskelig å se og det er en håpløs jobb å plukke opp små korn. Og de kan være farlige, sier Zakariassen.

Han sier at Rana kommune er kontaktet, men har ikke utstyr for å få renset kunstgresset. Foreløpig er det usikkert om kunstgresset kan renses for alle de små glassbitene, eller om man må legge helt nytt.

Det jobbes iherdig med å få opp en ny hall på området, men den daglige lederen kan i dag ikke si noe konkret om hvordan det blir løst.

Artikkeltags