Gå til sidens hovedinnhold

Klarte ikke superfinale i Brasil, og må til Bulgaria for å gjøre et nytt forsøk

Artikkelen er over 3 år gammel

Ole Jonny Rønneberg fra Polarsirkelen hang- og paragliderklubb ble nummer 40 i verdenscupen i Brasil.

Verdenscupen i paragliding (PWC) fortsetter sin vante gang, nå i april var Ole Jonny Rønneberg i Baixo Guandu i Brasil. Der ble han nummer 40, etter å ha mislyktes i den første og den siste av de fem konkurransedagene.

Bedre gikk det for Kjell-Harald Nesengmo som er fra Rana, men nå representerer Saltdal paragliderklubb. Han ble nummer 11.

– Det var litt spake forhold, det er ikke det jeg liker best. Det var godt og varmt og rundt 35 grader på bakken, men overskyet. Vi klarte ikke å komme så høyt, sier Rønneberg.

Lyktes ikke

Han lå på 27. plass etter de fire første konkurransedagene, men lyktes ikke i den siste runden og havnet på 40. plass. Med det klarte han ikke å kvalifisere seg til superfinalen som går på samme sted i februar neste år.

Siste sjanse for å komme dit er en ny runde med verdenscup i Bulgaria til høsten. Det er fem verdenscupkonkurranser å kvalifisere seg på til superfinalen.

Les også

Fløy inn til 2. plass i Mexico, men det var dagen han ikke kom til mål han virkelig vil huske

 

– Jeg er likevel for så vidt fornøyd med konkurransen i Brasil. Jeg kom ned sent så jeg fikk ingen prøveomganger. På første dagen landet både jeg og flere andre 20–30 meter før mållinja, og tapte mye på det, sier Rønneberg.

Rangert øverst

I PWC er det slik at man kan stryke de dårligste konkurransedagene, men Rønneberg sier at man blir ekstra stresset og tar færre sjanser når man åpne dårlig. Da blir det ofte dårligere prestasjoner dagene etter.

Resultatene i Brasil gjør imidlertid at Rønneberg er rangert som landets beste utøver i paraglider, for første gang siden 2012. Men han sier det er et stort men.

– I hovedsak leder jeg fordi andre ikke konkurrerer nok. En svak innsats av Norge har gjort at vi har falt på rankingen. Jeg vet at det er andre som er bedre enn meg, sier Rønneberg.

I ukene framover er det norgescup som står på programmet. Allerede denne langhelga er det norgescup i Voss.

Kommentarer til denne saken