Gå til sidens hovedinnhold

Reiser til Slovenia for å kjempe om medaljer i norgesmesterskapet

Artikkelen er over 4 år gammel

Søndag starter NM og nordisk mesterskap i paragliding - i Slovenia.

Det er tradisjon at både NM og nordisk mesterskap i paragliding arrangeres i utlandet. Her samles nordmenn, svensker, finner og dansker for å kjempe om heder og ære i lufta, både for å bli nordisk mester og for å bli mester for sitt land.

Samtidig med NM er det også svensk, dansk og finsk mesterskap. Resultatene i det nordiske mesterskapet gir også egne resultatlister for hvert land.

Mesterskapet som starter i Tolmin i Slovenia søndag, ikke langt fra grensen til Italia, avsluttes neste lørdag.

Håper på medalje

Ole Jonny Rønneberg fra Polarsirkelen hang- og paragliderklubb er selvsagt på plass, og han håper på medalje i NM.

– Det nordiske mesterskapet er fine konkurranser, og jeg tror særlig svenskene og finnene stiller sterkt i år, så jeg tror ikke den norske dominansen fra i fjor blir like sterk nå, sier Rønneberg, som ble nummer åtte i nordisk mesterskap i fjor.

LES OGSÅ: Fløy høyt under paragliding-VM

Etter at han ble nummer fire i NM i fjor, har Rønneberg mål om å gjøre det bedre.

– Det er på tide å komme på pallen, så det er målet, sier den erfarne paragliderpiloten.

Han har reist rundt i store deler av verden for å konkurrere, men det er første gang han tar turen til Slovenia. Tolmin ligger ved foten av de julianske alpene, og i området er det ofte fine flyforhold. Rønneberg håper det blir konkurranse de fleste dagene, pilotene er avhengig av at det ikke er for mye vind.

– I Norge er det vanskelig, det er ikke lett av været klaffer. Det ble bare to runder i norgescupen i år, av seks som var planlagt. Det er en av grunnene til at NM og nordisk mesterskap går i mer værsikre områder, sier Rønneberg.

LES OGSÅ: Fra over 5.000 meters høyde får Ole Johnny spektakulære bilder av den meksikanske naturen

Ikke en paraply

De flyr heller ikke når det er regn.

– Det er ikke oppdrift når det er regn, og utstyret vi bruker er ikke en paraply, sier Rønneberg.

Etter at den siste runden i norgescupen som skulle gått i august i Hemsedal ble avlyst, ble det bare to tellende runder i norgescupen i år. Den ene av disse var i Saltdal, der det ikke kom så mange sørfra. Derfor var det piloter fra Polarsirkelen hang- og paragliderklubb som dominerte sluttresultatet.

Kvinneklassen ble vunnet av Vanja Eggesvik, mens Rønneberg ble nummer to i herreklassen. Vinneren ble Kjell-Harald Nesengmo som i en årrekke representerte klubben på Nord-Helgeland, men som for noen år siden flyttet til Saltdal og nå representerer Indre Salten paragliderklubb.

LES OGSÅ: Spektakulært da norgescupen kom tilbake til Nord-Norge for første gang på mange år

 

Kommentarer til denne saken