Råaktuell for Glimt

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

RANA/BODØ: De to siste årene har Jarle Råum vært hjelpetrener i Mo IL. Neste år kan han være hovedtrener for Bodø/Glimt i eliteserien.

DEL

Ranværingen skal i samtaler med Glimt-ledelsen i dag angående den ledige hovedtrenerjobben etter Øystein Gåre. 49-åringen skal møte klubbens styre i Bodø i dag, både for å lufte egne idéer og høre hvilke planer eliteserieklubben har.

Mannen med 502 klubbkamper for Mo IL, og med fortid i toppfotballen hos både Brann (1983) og Rosenborg (1984), legger ikke skjul på at en eliteseriejobb frister.

– Det er veldig spennende, ingen tvil om det. Enhver trener med litt ambisjoner vil se på det som ei stor utfordring, sier Jarle Råum til Avisa Nordland.

Sa nei til Mo IL

Han understreker at det er svært tidlig i prosessen og at Glimt er i en kartleggingsfase av aktuelle kandidater.

I år, som i fjor, har han vært en del av Mo ILs trenerapparat rundt A-laget i 2. divisjon. Bruntrøyene håpet at han skulle overta hovedtreneransvaret neste sesong. Men det sa han allerede i sommer nei til.

– Det er litt større utfordringer i eliteserien, men det hadde sammenheng med flere ting, sier Råum og ramser opp treningsforhold, jobb og familieliv.

Bård Flovik, som også takket nei til trenerjobben i Mo IL, er blant de andre kandidatene til trenerjobben i Glimt. Tidligere Rosenborg-spiller Øyvind Husby har takket nei, mens Notodden har priset Dag Eilev Fagermo ut.

Siste sesong Råum var i aksjon som hovedtrener var i 2000. Da ble han hentet inn som kriseløsning for moderklubben i de siste sju kampene og berget laget unna nedrykk til 3. divisjon.

De tre foregående sesongene trente han Levanger og ledet laget til 2. divisjonsspill.

La opp i '91

Sin siste kamp som spiller ble unnagjort som 40-åring i 1995 mot Gevir - til tross for at han hadde sin siste aktive sesong som spillende trener i Mo IL i 1991. Han rakk å score over 200 mål for Mo IL, og fikk også to U-landskamper og noen få treningskamper for A-landslaget.

Etter å ha lagt opp etter '91-sesongen fortsatte Råum som trener for Mo/Bossmo i tre sesonger, og ledet samarbeidslaget opp i 2. divisjon. Etter ett års pause, var han tilbake som trener for moderklubben da samarbeidet med B&Y ble lagt på is. Han ledet Mo IL rett opp fra HESA-serien, før han forsvant til Levanger.

Nå kan altså karrieren fortsette i Bodø/Glimt - og eliteserien - for D-treneren.

Artikkeltags