Ole Morten kan få hedersprisen på idrettskretsen jubileumsgalla. Se direkte lørdag fra 19.00 til 21.30

  Lørdag 19.00 til 21.30

  Lørdag 2. november skal Nordland Idrettskrets feire 100-årsjubileet. Da skal århundrets idrettsutøver kåres, og ildsjelene får sin hederspris.

  DEL

  Ole Morten Wie fra Mo Orienteringsklubb er en av sju kandidater til Nordland Idrettkrets' hederspris i forbindelse med at kretsen fyller 100 år. Det er folket som avgjør hvem som får prisen, og lenger ned får du sjansen til å gi din stemme.

  Det er sju regioner i idrettskretsen, og fra Indre Helgeland er det altså Ole Morten Wie som er foreslått.

  I begrunnelsen for at Wie er en kandidat til hedersprisen, står det:

  «Ole Morten Wie var med og starta opp igjen orienteringsaktiviteten på 90-tallet og har helt klart vært en viktig motor i klubbarbeidet. Han er en enorm ressurs både når det gjelder kompetanse, arbeidsevne og entusiasme. Han ser ut til å bruke bort imot all disponibel tid til lidenskapelig arbeid med overnevnte temaer. Dette gir selvfølgelig resultater i form av godt miljø, gode løpere og utvikling av ulike konsepter i o-klubben. På mange måter er mannen krumtappen i Mo o-klubb, og bidrar i tillegg langt utover dette. Orienteringssporten er en idrett som kombinerer mangeferdigheter for at det skal bli meningsfylt og artig. Ole Morten er en av dem som behersker alle sidene og briljerer med disse.»

  – Forslagene har kommet fra idrettslag og privatpersoner, og det er idrettsrådene som har plukket ut kandidatene, sier Kristin Setså, organisasjonssjef i idrettskretsen

  .Jubileumsgallaen foregår i Bodø neste helg, og der skal også Århundrets idrettsutøver på dame- og herresiden kåres, i tillegg til Nykommer'n på gutte- og jentesiden.

  – Jeg håper mange vil stemme på ildsjelene. Det er folket som avgjør hvem som får denne prisen. De andre prisene bestemmes av en jury, sier hun.

  Dette er de andre kandidatene til ildsjelprisen:

  OFOTEN: Ronald Berg, Narvik CK og Ankenes skiklubb

  Han legger ned utallige timer på fritiden for den lokale sykkelklubben, og ikke minst i skiklubben. Utrolig mange har gått i oppkjørte løyper som Ronald Berg har laget med tråkkemaskinen, år ut og år inn. Han gir også råd om reparasjon og vedlikehold av sykler så vel som valg, preparering og smøring av ski.

  LOFOTEN: John Magnus Gjelle, Svolvær IL og Knausen FK

  Fotballtrener og dugnadskonge i Svolvær siden slutten på 1960-tallet. I tillegg må det nevnes at John Magnus Gjelle har vært trofast fotballdommer uansett tid, sted og vær, og rekruttert utallige ungdommer til dommergjerningen, i en årrekke.

  VESTERÅLEN: Vigdis Leinan Olsen, Grytting idrettslag

  Hun står på for et lite idrettslag, og er hoveddrivkraften bak tilrettelegging for at klubben har et idrettslokale, men også for at klubben fremdeles har en barnehage i bygda. Vigdis er motoren for at dugnadsjobb blir trivelig.

  SALTEN: Jan Myhre, Bodø Bokseklubb

  Jan Myhre har i over tre tiår vært ildsjel og primus motor i Bodø Bokseklubb. Jan var med da klubben ble startet i 1986, og han er fortsatt trener for klubbens A-parti flere ganger i uka den dag i dag. Han har gitt mange som har trengt det et miljø og en tilhørighet i byen. Dette er en holdning han har videreført til andre trenere og medlemmer, og Bodø bokseklubb er en klubb hvor folk stiller opp, heier på hverandre og hjelper til. Han har også svært gode sportslige resultater å vise til, og Bodø bokseklubb harsiden starten i 1986 hatt 23 norgesmestre på ungdom, junior og seniornivå.

  MIDTRE HELGELAND: Kjell Vidar Norheim, Hattfjelldal friidrett

  Han har siden 2011 bygd opp et stort og allsidig friidrettsmiljø for aldersgruppa 11-20 år som har gjort seg bemerket i hele landet. Med sine fantastiske evner til å se hver enkelt ungdom, er han spesielt opptatt av å skape et godt miljø. Han har også etablert egen jentegruppe. Han søker hele tiden etter ny kunnskap som kan være med å utvikle den enkelte ungdom i gruppa. Med svært begrensede treningsfasiliteter har han skapt et friidrettsmiljø med utøvere som er blant de beste i landet.

  SØR-HELGELAND: Simen Garaas, Sømna IL

  Siden Simen Garaas flyttet heim til Sømna, har han vært trener for både guttelag og seniorlag i fotball, i tillegg til å være leder i fotballgruppa. Han har også hele tiden trent flere lag i håndball, denne sesongen både J14, G14, G16 og herrelag. Det er svært viktig for han at alle skal tas vare på, han sørger for at det er plass på laget for alle, uansett hvor gode de er eller ikke. Det sosiale ansvaret idretten har i ungdomsgruppa er svært viktig for han. Hvor mange mil har kjørt til og fra kamper på Helgeland og i Trøndelag er det ingen som aner, heller ikke hvor mange timer i året som går til idrettene.

  Artikkeltags