Risøy til Mo IL

Artikkelen er over 15 år gammel

Tidligere Stålkam-spiller Bjørn Audun Risøy er så godt som klar for Mo IL. - Jeg er nordlending og savner Nord-Norge, sier midtstopperen. LES OGSÅ

DEL
Risøy har spilt 1. divisjonsfotball for Stålkam, Kjelsås og Lørenskog siden midten av 90-tallet, bare avbrutt av en sesong i Bærum. Under perioden i Kjelsås var han med å spille kvalifisering til eliteserien. I fjor var han kaptein og nøkkelspiller i Lørenskog, men kunne ikke berge laget fra nedrykk.
Etter sesongslutt har han vært på treningsopphold i blant annet Bodø/Glimt og Ham-Kam, vært ønsket i Alta og hatt flere tilbud fra 2. divisjonsklubber, deriblant Lørenskog.
Nå vender han tilbake til Rana-fotballen, og denne gangen er det Mo IL som får glede av hans tjenester.

Ikke skrevet under

- Ja, det ser sånn ut. Jeg har ikke skrevet under, men de har jobbet hardt for å få det til og det har imponert meg. Det frister å komme nordover, og de har også ordnet meg jobb. Det er ikke helt i boks ennå, men jeg kommer vel til å si ja. Sjansene er gode for å kjempe i toppen med Mo IL, sier Risøy.
- I utgangspunktet er det snakk om en kontrakt på ett år, men vi har ikke helt bestemt det ennå.
Mo IL tok kontakt mens midtstopperen var hjemme på juleferie.
- Jeg fikk høre litt av deres planer, og de fikk høre hva jeg tenkte. Da skulle det veldig mye til for at jeg sa ja, men jeg fikk et positivt inntrykk av klubben og jeg tror det blir en kjempespennende sesong.
Ifølge Risøy har Mo IL skaffet han jobb på Moheia videregående skole, og han håper også å få undervise litt på Høgskolen i Nesna.
- Det blir ikke 100 prosent jobb, og jeg får trene minst like mye som før. Mo IL har gjort sitt beste for å få lagt skikkelig til rette for meg, og det blir noen morgenøkter i tillegg til ettermiddagsøkter. Så det ligger til rette for fortsatt utvikling. Det er faktisk bedre treningsforhold enn i Lørenskog, sier den ambisiøse midtstopperen.
- Det imponerte meg at de klarte å få alt i boks, og det viser at klubben vil noe. Jeg gleder meg til å flytte nordover, sier Risøy som regner med å være på plass 1. februar.

Håper på Kvitvær

- Nå håper jeg bare de klarer å få i boks spillerne fra Stålkam.
Blant de som Mo IL ønsker fra Stålkam er Risøys kamerat Richard Kvitvær.
- Det er en fordel hvis han kommer. Vi er kompiser og har spilt sammen tidligere, sier Risøy, som også gleder seg til å komme nærmere familien.
Men kjæresten blir foreløpig boende i Oslo.
- Det blir en stor omveltning etter snart sju år i Oslo, men noen sjanser må man bare ta, mener Risøy.

Artikkeltags