Frol IL fra Levanger har som klar målsetting å være blant de tre beste lagene i Norge i orientering på junior- og seniornivå.

Klubben har også fått tre løpere fra Mo de siste årene; Yngve Skogstad, Mathilde Rundhaug og Magnus Beyer Brattli i sine rekker. Denne helga er en gjeng på rundt 20 utøvere i Frol samlet på Mo for å få verdifull trening fram mot de store målene i høstsesongen.

Rundhaug tok i forrige uke bronse i junior-VM.

Sandstad er veldig glad for de tre løperne de har fått fra Mo. Ikke bare har de sikret klubbet et VM-gull (Yngve Skogstad i 2011) og en VM-bronse (Mathilde Rundhaug i forrige uke), men de har også gitt klubben løft på blant annet treningskultur.

– Løperne fra Mo har en helt enorm treningskultur, som de kan spre til flere. Og de er jo positive folk. Det er artig å samarbeide med Mo. Det er ikke det at vi ønsker å tappe dem for løpere, og ingen glemmer at de er fra Mo, men det er fint at de kommer til oss når de flytter herfra, sier Sandstad.

Ole Morten Wie i Mo o-klubb sier at det er naturlig at løperne drar til større klubber når de blir 19-20 år gamle.

– Når toppklubber vil ha løpere fra oss, så er vi fornøyd. Vi er et lite miljø og det er viktig at Yngve og Mathilde kommer seg til større klubber. I orientering er det ingen overgangssummer, men samarbeid er mulig. Vi håper det kommer flere toppløpere, sier Wie.