"Rudolf" ute til i august

Artikkelen er over 10 år gammel

Mo IL-spissen Joakim Rudolfsens skade er så alvorlig at han neppe spiller igjen før høstsesongen starter i august. Szymon Gasinski skal opereres torsdag.

DEL

Joakim Rudolfsen og Szymon Gasinski, to av de mest sentrale spillerne på Mo IL i år, er skadet. Rudolfsen venter å være klar først etter sommerferien, mens Gasinski er usikker når han kan spille igjen.

Mo IL-spissen Joakim Rudolfsen hadde maksimal uflaks i en duell mot Bærum der han og en motspiller begge traff ballen samtidig.

Rudolfsen pådro seg i denne duellen samme skaden som spisskollega Joakim Hermansen fikk i februar, et strekt leddbånd på innsiden av kneet. Hermansen var tilbake i trening cirka en måned etter, og ble klar til seriestart.

– Jeg regner med å være ute i fire-seks uker. Det er ikke artig å få en slik beskjed. Jeg mister ganske sikkert resten av kampene før ferien, sier Rudolfsen.

Når Rudolfsen tenker positivt, tror han at han kan rekke kampen mot Skarp 12. juli. Det er den siste før 2. divisjon tar to uker pause.

Men kampen mot Eidsvoll Turn 2. august er et mer sannsynlig comeback for Mo IL-toppscoreren, selv om også det er usikkert.

– Jeg har fått en god start på sesongen, og det er utrolig surt å miste store deler av den. Med slike skader vet man heller aldri helt hvor fort man blir bra, sier Rudolfsen, som har scoret seks seriemål hittil i sesongen og bare har fire foran seg på toppscorerlisten.

Szymon Gasinski har reist til Polen og skal operere torsdag. Han sier at situasjonen er veldig dårlig. Han ble skadet i en finger før kampen mot Bodø/Glimt, og sliter også med et kne.

– Jeg tok for mye risiko i starten av sesongen. Jeg spilte alle kampene med skade og smerte, men visste at det var viktig for laget at jeg spilte etter en dårlig start på sesongen, sier Gasinski til Rana Blad.

Les mer i onsdagens papir- eller pdf-utgave av Rana Blad.

Artikkeltags