Rundspilte Glimt

Artikkelen er over 10 år gammel

Hold deg fast! Dette er ikke noe tulleresultatet fra juniorserien i fotball: Bodø/Glimt Stålkam 2-11!

DEL

Resultatet stammer en kamp i juniorsluttspillet i Nordland som ble spilt på Aspmyra i Bodø onsdag kveld. Stålkameratene reiste til Bodø som serieleder etter fire strake seirer og jaktet på sin femte.

Oppskriften var å ta Glimt på senga og angripe fra start. Etter om lag 10 minutter sto det 3-0 til Rana-laget. Men det var altså bare begynnelsen på det som må være en av de tristeste dagene for juniorfotballen Glimt. Da fløyta gikk for full tid sto det 11-2 til Stålkameratene.

– Det var bare helt fantastisk. Det er uten tvil den beste kampen et juniorlag i Stålkameratene noen gang har spilt. Alt funket, sier Stålkam-trener Kenneth Johansen.

Bodø/Glimt har i mange år vært det dominerende laget i Nordland på juniorsida. Og Rana-lagene som flere andre, har alltid slitt mot de helgule. Men det har skjedd ting de siste årene. For to sesonger siden spilte Stålkameratene uavgjort borte mot Glimt. I fjor vant de heime over Glimt, mens det ble tap borte.

Det nye nå er at om laget fortsetter storspillet, så vil de sikre klubbens sitt første kretsmesterskap på juniorsida på 28 år!!!

– Vi møter Glimt igjen heime på søndag. Da går vi selvsagt for en ny seier. Vi trenger trolig tre seire på de fem gjenstående kampene for å vinne serien og bli kretsmestre, sier Johansen.

I dag leder laget det såkalte HeSa-sluttspillet seks poeng foran Innstranden på andre, som har like mange, spilte kamper. Mens Stålkameratene ikke har vært til å true, har de andre lagene slått hverandre etter tur. Glimts tap onsdag var for eksempel det andre på fire kamper.

– Hva er årsaken til framgangen for laget?

– Stålkameratene har de siste årene vært flinke til å rekruttere spillere fra småguttenivå og eldre. Det betaler seg. Samtidig har spillerne fått tillit. De får lov til å utfolde seg og det gjør igjen at de tør mer, sier Johansen.

Flere av juniorspillerne er til daglig fast på A-laget eller i A-troppen. De andre spiller også på klubbens B-lag, et lag som allerede har vunnet 5. divisjon og som er klar for opprykk. I og med at det bare er ei 5. divisjonsavdeling kan de også titulere seg som kretsmestre.

Det betyr at en rekke spillere i løpet av høsten kan bli doble KM-vinnere.

Målscorere mot Glimt var: Sindre Strand 4, Mats Henriksen 2, Espen Bakken 2, Marius Nygård 1, Andreas Sletvold 1, pluss et selvmål.

HeSa-sluttspillet består av seks lag, tre fra Salten og tre fra Helgeland. Foruten Stålkameratene representerer Mosjøen og Sandnessjøen IL Helgeland.

Artikkeltags