Ser fram til poenghøst

Charles Berstad (t.h.) kom på togstasjonen og ønsket Destin Makumbu velkommen til Mo. Den engelske midtstopperen gleder seg og håper på mye spilletid i sin nye klubb. Foto: Gøran Opanashchuk

Charles Berstad (t.h.) kom på togstasjonen og ønsket Destin Makumbu velkommen til Mo. Den engelske midtstopperen gleder seg og håper på mye spilletid i sin nye klubb. Foto: Gøran Opanashchuk

Artikkelen er over 10 år gammel

Destin Makumbu har flyttet til Mo, og nå venter Mo IL bare på Mariusz Ekiert.

DEL

Innlånte Destin Makumbu fra Kongsvinger kom til Rana denne uken med flyttelasset i tre fulle kofferter. Nå er det bare Mariusz Ekiert man venter på, og han kommer til Rana rett etter siste arbeidsdag i Sunndal i morgen.

Med problemer med småskader, private æren og en del av de nye ikke på plass, var det bare åtte mann på trening mandag.

– Det endrer seg forhåpentligvis nå. Med Destin på plass og Mariusz like rundt hjørnet, kan vi fylle opp treningsfeltet også. Det er det aller beste for hele gruppa, sier trener Charles Berstad, som har slitt med å få godt utbytte av treningene i hele sesongen.

Vil spille mye

Destin Makumbu ser fram til å komme til Mo, men har ikke tenkt på noe mer enn de tre månedene han har kontrakt med Mo IL foreløpig.

– For meg er det en mulighet til å spille fotball. Jeg har spilt lite fotball på et bra nivå tidligere i år, sier Makumbu, som har fristet tilværelsen for Kongsvingers andrelag.

Det eneste Makumbu er klar på foreløpig, er at han gjerne blir i Norge også neste sesong. Han er fra London, spilte ungdoms- og reservelagsfotball for Tottenham før han dro til Milwaukee i USA. Derfra kom han til Kongsvinger via Boden i Sverige.

I Mo IL har midtstopperen tro på at laget vil fortsette å ta poeng.

– Vi fikk en god start på høstsesongen med seieren mot Eidsvold Turn, selv om vi ble presset hardt på slutten. Vi skal forsøke å vinne alle kampene som er igjen og målet er å ta så mange poeng som mulig, sier Makumbu.

Han ble kåret til banens beste av Rana Blads journalist på kampen, og Charles Berstad er langt på vei enig.

– Han var utvilsomt blant de to-tre beste. Også Joakim Rudolfsen og Tomasz Grabowski var veldig god. I første omgang var hele laget veldig bra, sier Berstad.

Han skryter uhemmet av den nye stopperen til Mo IL, og møtte opp på togstasjonen for å ta Makumbu vel imot da han ankom Rana med tog fra Bodø.

– Han er skapt for midtstopperrollen. Han er duellsterk og med gode lederegenskaper. Han tok tak fra første sekund, og det er et kvalitetstegn, sier Berstad.

Svært ivrig

Den offensive spilleren Mariusz Ekiert kommer med familien fra Sunndal til Mo, og han kommer for å bli. Etter overgang fra 3. divisjon ser han veldig fram til å spille kamper på høyere nivå.

– Han er svært ivrig etter å komme i gang med det daglige her hos oss, og det er et godt tegn. Han er en spiller som helt sikkert blir i troppen også neste år, sier Berstad.

Når det gjelder de to andre polakkene, Tomasz Grabowski og Andrzej Mazur, vil Mo IL fortløpende i løpet av høsten vurdere om å forlenge kontraktene.

*Cato Jørgensen er flyttet til Trondheim og er ikke en del av treningsgruppen lengre, men kan være aktuell til kamper.

Artikkeltags