Fredrik Gjesbakk viste klasse på IBU-sprinten - loves EM-plass

I FORM: Fredrik Gjesbakk beholder storformen og leverte på lørdagens sprint i IBU-cupen i tyske Arber.

I FORM: Fredrik Gjesbakk beholder storformen og leverte på lørdagens sprint i IBU-cupen i tyske Arber. Foto:

DEL

Fredrik Gjesbakk, B&Y IL, reiste seg fort etter nedturen på 20 kilometeren i IBU-cupen i tyske Arber torsdag, der han endte på en 30. plass og med fire bom på standplass.

På lørdagens sprint slo han hardt tilbake med en sterk 3. plass.

Skjøt fullt hus

For Fredriks del skiller det bare 4,5 sekunder opp til vinneren, Vetle Sjåstad Christiansen. Opp til 2. plassen er det bare 0,8 sekund!

Og det beste av alt; ranværingen leverte en plettfri skuddserie og fylte på alle de 10 skuddene.

Det gleder ikke minst rekruttlandslagstrener Anders Brun Hennum, som lover Fredrik en EM-plass - og det før det offisielle uttaket som kommer over helga.

- Det er ganske åpenbart at Fredrik er med. Det han gjorde på sprinten er overraskende bra. Han var preget og sliten etter 20 kilometeren, sier Brun Hennum, imponert over at han slo så fort tilbake.

Seks herre- og seks dameløpere får reise til Ratchings i Nord-Italia om halvannen uke.

Sterk avslutning

B&Y-løperen lå en 3. plass etter første skyting lørdag, men var oppe på en 2. plass etter den andre. Da var han over 24 sekunder bak lederen, noe som viser at Fredrik er en av de som har gått fortest mot slutten!

Gjesbakk ledet også IBU-cupen foran runden i Arber og vil med lørdagens resultat fortsatt være helt i toppen sammenlagt. Han har nå 260 poeng på 1. plass, foran Vegard Gjermundshaug på 2. plass med 247. Det er te nordmenn i toppen sammenlagt.

Les mer i mandagens papiravis!

Artikkeltags