Helgas verdenscupavslutning ble en suksess for Fredrik - kan gi NM-fest

Gjennombrudd: Fredrik Gjesbakk er i ferd med å etablere seg som verdenscupløper. Nå venter NM. Foto: Anders Brun Hennum

Gjennombrudd: Fredrik Gjesbakk er i ferd med å etablere seg som verdenscupløper. Nå venter NM. Foto: Anders Brun Hennum

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredrik Gjesbakk leverte tre sterke løp i verdenscupen i Holmenkollen. Nå skal han kjempe for medaljer på hjemmebane.

DEL

Helgas verdenscupavslutning ble en suksess for Fredrik Gjesbakk.

Lørdag ble han nummer 20 på jaktstarten og plukket nye poeng i verdenscupen. Søndag fikk han en ny sjanse på fellesstarten.

Med startnummer 30 gikk han ut helt bakerst, men med to fulle hus på liggende skyting var han helt oppe på 13. plass, og han var ikke langt bak løperne som knivet om ledelsen.

To bom ødela

Dessverre ble det en bom på begge de to stående skytingene, men Fredrik Gjesbakk ble nummer 23 i mål til slutt. Dermed har han levert en meget sterk avslutning på sesongen.

Gjesbakk manglet den farten i sporet som hadde vært nødvendig for en topplassering, men de siste ukene viser at han er på god vei til å etablere seg på den norske laget i verdenscupen.

Nå venter NM, og der har han muligheter til å blande seg inn i medaljekampen.

Franskmannen Martin Fourcade var som så ofte før denne sesongen raskest i søndagens fellesstart. Men rennet inneholdt mye dramatikk.

Glemte å lade

28-åringen måtte få ny ammunisjon kastet til seg fra en person i støtteapparatet. Han forklarer den oppsiktsvekkende tabben slik:

– Jeg glemte å lade magasinene mine. Da jeg kom inn på standplass, innså jeg at jeg ikke hadde noen ammunisjon. Det er min egen feil, sier Fourcade til NRK.

Fourcade gikk som vanlig fort på ski og selv om han ble stresset av feilen sin, skjøt han utrolig nok 20 av 20 mulige blinker rett ned.

Best av de norske var Emil Hegle Svendsen. 31-åringen, gikk i mål som nummer fire. Tarjei Bø ble nummer 12, mens evigunge Ole Einar Bjørndalen ble nummer 17. Johannes T. Bø ble nummer 29.

Tiril vant

Til NM kommer også Tiril Eckhoff. Hun avsluttet verdenscupsesongen på best mulig vis med å vinne det siste rennet i Holmenkollen.

NM på Skillevollen starter med stafetter torsdag. Fredag er det klart for sprint for menn og kvinner. Da er det også klart for folkefest på Skillevollen.

Artikkeltags