Gå til sidens hovedinnhold

Vel blåst – og vel så det!

Artikkelen er over 3 år gammel

Kommentar Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det andre Norgesmesterskapet i skiskyting på lokal jord er historie. Årets NM på Skillevollen vil som det forrige i 2005, gå inn i historien som et vellykket renn arrangementsmessig. At været gjorde alt for å ødelegge festen, gjør egentlig bare at alle husker det enda bedre.

Når Lars Helge Birkeland tar gull på fellesstarten med 11 bom, så er det trolig skrevet et stykke norsk skiskytterhistorie.

Til tross for været hørte jeg ikke en skiskytter som klaget seg på Skillevollen i helga. For de aktive på dette nivået er det først og fremst det som skjer i løypa og på standplass som betyr noe. Og stort sett har de samme forhold, gode som dårlige, alle som er ute samtidig.

Det som imponerer meg minst like mye er de rundt 200 frivillige som tok et tak i helga – fra grytidlig på morgenen, til seint nattetid - uansett vær. De er like store helter i dette mesterskapet.

Selv om det har vært ille under nasjonale renn i idrettsparken opp gjennom årene, så tok helgas renn trolig kaka.

Men folkene bet tennene sammen, tok fram sitt bredeste smil og sto på til siste jobb var unnagjort. Det var positivitet og servicevilje over hele linja. Det var som jeg sa til et par av kaffekokerne i kafébygget, som lurte på om jeg hadde snurret terningen for serveringen til pressen. Jeg måtte som sant si at det hadde jeg. Problemet var at de hadde sprengt skalaen!

B&Y IL har i alle fall meldt seg som en kruttsterk kandidat til diverse lokale priser.

Trond Isaksen

Sportsleder i Rana Blad.

 

Bildeserie

NM Skiskyting fellesstart kvinner søndag ble vunnet av Marte Olsbu. Marthe og Emilie nådde ikke opp blandt seniorene i dag.

Bildeserie

NM Skiskyting fellesstart menn søndag ble vunnet av Lars Helge Birkeland etter 11 strafferunder

Bildeserie

NM skiskyting, fellestart junior. Marthe med gull og Martin på pallen.

Bildeserie

Se bildene fra folkefesten og autografjakten på Skillevollen

 

Kommentarer til denne saken