To unge skyttere fra Nesna klare for meget spennende gulldueller

Alvin Johansen er en av to skyttere i eldre rekrutt som peker seg ut som favoritter foran lørdagens finaler i baneskyting, etter at de 25 første skuddene stort sett ble blink på grunnlaget.

Alvin Johansen er en av to skyttere i eldre rekrutt som peker seg ut som favoritter foran lørdagens finaler i baneskyting, etter at de 25 første skuddene stort sett ble blink på grunnlaget. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det går mot en meget spennende finale i baneskyting under NNM.

DEL

En rekke lokale skyttere har gjort sine saker godt under andre dag av NNM i skyting i Trondenes ved Harstad. Fredag dreide det seg om baneskyting. Lørdag er det finaler både i baneskyting og feltskyting.

En del lokale skyttere har gode muligheter til å bli nordnorsk mester. I eldre rekrutt er Alvin Nickolai Johansen fra Nesna skytterlag på andreplass med 249 poeng. Det er kun han og Miriam Amalie Pedersen fra Hammerfest som klarte 249 poeng, mens det er en del skyttere på 247 poeng. Dermed ser det ut til å bli en gullkamp mellom disse to. Tobias Huskebakk fra Nesna er blant skytterne på 247 poeng.

249 poeng

Mindre spennende blir det ikke i juniorklassen, der Kaja Helene Rammen fra Nesna er nummer to med 249 poeng. Også i denne klassen var det to skyttere som endte på 249 poeng, den andre er Adrian Abrahamsen fra Hammerfest, som leder. Her er det et kobbel av skyttere på 248 poeng, blant andre Mats Hjartland fra Fagervika skytterlag.

Ellers bemerker vi oss blant veteranene god skyting av Martin Yttervik fra Alteren skytterlag i V73, som med 249 poeng er nummer to. Fem skyttere endte på 249 poeng, og det er svært åpent foran de ti finaleskuddene.

I V65 er Trond Hjertås fra Dunderlandsdalen beste lokale skytter på 9. plass med 248 poeng, så det er et stykke opp til edelt metall.

I seniorklassen (Klasse 3-5+V55) var det ingen stor dag for de lokale skytterne. Ørjan Svartisdal Karlsen, Røvassdalen fikk 241 poeng og er nummer ni. Gøran Helgesen fra Saltdal leder med 245 poeng.

I V55 er Arild Hjertås fra Dunderlandsdalen høyt på listen med 244 poeng og tredjeplass, men det er et stykke opp til Oddmund Eggum fra Trondenes som leder med 246 poeng.

Tredjeplass for samlag

I samlagskonkurransene fredag kveld ble det tredjeplass til ungdommene til Rana skyttersamlag. De tok 384 poeng. Troms var suverene med 392 poeng. For Rana skjøt Tobias Huskebakk, Nesna, Alvin Nickolai Johansen, Nesna, Tina Mari Husnes Larsen, Røvassdalen og Kaja Helene Remmen, Nesna.

I veteranskytingen ble Rana nummer fire, med Trond Hjertås, Dunderlandsdalen, Martin Yttervik, Alteren, Terje Røstad, Fagervika og Arild Hjertås, Dunderlandsdalen, på laget. De tok 394 poeng. Troms vant med 397 poeng.

Seniorene skjøt svakt og havnet på 8. plass med 364 poeng. Vesterålen ble samlagsmestere.

Torsdag var det innledende i feltskyting, også der med flere gode lokale resultater.

Artikkeltags