Første gang hun ble operert var så tidlig som i 1988. Men hun ble ikke bra og la seg under kniven igjen i 1993, og fikk korsbåndet fjernet. Da var venstrekneet enda mindre egnet for tøffe taklinger på håndballbanen, og hun valgte å legge opp.

Det var ikke før for fire år siden at hun igjen fikk lyst til å leke seg med håndballen, men da mest for trimmens skyld.

– Jeg hadde lyst til at vi skulle starte et "kjerringlag" i Selfors UL. Da det ikke ble noe av valgte jeg å spille for B&Y IL i 4. divisjon. Etter hvert havnet jeg i Rana HK. Plutselig var jeg bare med på et høyere nivå, sier Eirin, som har sin del av æren for at laget har klart å etablere seg i 3. divisjon - tross mange utskiftninger foran og i løpet av sesongen.

Men satsingen hadde ikke gått uten at Eirin hadde holdt seg i form og trent opp kneet gjennom flere år. I dag er muskulaturen rundt skadestedet sterkere enn kanskje noen ganger før. Men hun halter fortsatt både når hun går og løper.

På banen er hun avhengig av en spesiallaget skinne for å klare å fullføre treninger og kamper. Som strekspiller får kroppen også spesielt mye juling i de mange tette duellene. Eirin er ikke typen som gjør noe halvgjort heller...

– Jeg har avtale om ny operasjon, men det blir ikke før håndballkarrieren er helt ferdig. Det vil ta for lang tid å komme tilbake igjen, sier 39-åringen, som tar en sesong av gangen. Det kan bli både ett og to år til før hun legger opp.

I dag spiller Rana HK hjemme mot Åfjord i Hemneshallen.

Les mer om saken i Rana Blads papir- eller PDF-utgave lørdag.