Gå til sidens hovedinnhold

Stålkameratene og Rana Blad har skrevet under samarbeidsavtale - skal vise alle hjemme- og bortekamper denne sesongen

Artikkelen er over 3 år gammel

Når Stålkameratene sparker igang sin sesong i 3. divisjon borte mot Frigg 14. april, er det med Rana Blad i ryggen som samarbeidspartner. Kontrakten ble signert på vei inn i palmehelga og den stille uke, men det er langt fra hvileskjær partene har signert på.

– Dette er bra for profileringen og særlig med streamingen. Og med mediabanken som opprettes får vi sett alt av kamper, sier Kenneth Eliassen, styreleder i Stålkameratene.

Streamingavtalen er et av hovedpunktene i avtalen. Alle Stålkameratenes hjemmekamper på Sagbakken vil bli sendt hos Rana Blad.

I tillegg vil andre aviser i Amedia-konsernet samt andre nord-norske mediehus sende kampene hvor Stålkameratene er bortelag.

Denne avtalen er under ferdigstillelse, men slik det ser ut i øyeblikket vil Rana Blad-abonnenter ikke bare få tilgang til å se alle Stålkams hjemme- og bortekamper, men også alle andre kamper som vises i ligaen. Totalt 182 kamper.

- Vi jobber nå med å ferdigstille denne avtalen sammen med våre samarbeidsaviser. Det aller meste er på plass, og vi satser også på å få spikret de siste kampene det i øyeblikket er usikkerhet rundt i god tid før ligaen sparkes i gang, sier Tord Olander Pedersen, digitalredaktør i Rana Blad.

Den økte streaming-satsingen vil også strekke seg utenfor Ranas normale nedslagsfelt. I Frankrike og Sveits sitter nemlig flere fotballinteresserte og ser på.

– Jeg har folk i Frankrike som ser på nettsendingene, sier Stålkam-spiller Alexandre Pakutu.

Han deler Rana Blad-abonnement med blant annet sin far som følger med hjemmefra.

Rigmor Nygård Hansen, administrerende direktør i Rana Blad forklarer at dette er en samarbeidsavtale mer enn en sponsoravtale.

– Vi kaller det det fordi det er viktig for oss å samarbeide og spille hverandre gode. Dette er vinn-vinn, Stålkam får sin del og vi får vist fotball, sier Hansen.

Avtalen har en verdi på 100.000 kroner og strekker seg ut sesongen.

Kenneth Eliassen forteller at han var langt fra sikker på hvordan sesongen ville bli seende ut når det kom til sending av kamper.

– Jeg satt på et møte i Oslo før jul og hørte på planene fra Norges Fotballforbund om sending av kamper fra vår divisjon. Det var nesten ikke satt opp kamper fra avdeling 6, mens det allerede var merket av kamper i andre avdelinger. Dette er en god avtale for oss, sier Eliassen.

Syns du det er lenge til seriestart? Her kan du se om igjen det historiske siste møte mellom Stålkam og Mo IL.

 

Kommentarer til denne saken