Det er in med bakkeløp i store deler av Norge, men i Rana har det hittil ikke vært noen bakkeløp.

Dra nytte av trend

Trenden håper Selfors UL å dra nytte av, og 28. august skal det arrangeres bakkeløp opp til Storhaugen. Det er en tur på fire kilometer.

– Det er gode forhold til å bli sliten, smiler leder i Selfors UL, Wik Kok, som også oppfordrer folk til å benytte området i Selforslia til turer ellers i året.

Selv om fire kilometer bakkeløp kan høres tøft ut for de fleste, så er håpet å skape en skikkelig familiedag ut av løpet. Det er snakk om både aktiv klasse og der man ser for seg den største deltakermassen, en familieklasse.

For å få med barn har man også tenkt å ta i bruk Varmosletta, et åpent friluftsområde rundt ti minutter etter start. Selv om det er en bratt bakke også opp dit, er det ikke verre enn at folk kan ta med seg barnevogn.

Stor turklasse

Nestleder i Selfors UL, Terje Ditlefsen, håper det blir fint vær slik at turklassen blir stor. Han regner med at de aktive som har som ambisjon å komme først til toppen, stiller uansett vær.

– Vi håper mange kaster seg i trening for å bli "årets råskinn", sier Ditlefsen.

– Vi håper dette skal bli en prestisjekonkurranse. Vi har sett hvordan Polarsirkelrittet på sykkel har utviklet seg de siste årene og vi håper på noe lignende, sier Ditlefsen og Kok.

Konkurransen blir delt opp i flere klasser og det settes opp vandrepokal både i dame- og herreklassen. Storhaugen ligger på cirka 400 meter og det er en total stigning på cirka 340 meter.

Les mer om saken i Rana Blads papir- eller e-avisutgave onsdag.