Strand i rekordfart

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

RANA: Det ble et beinhardt kjør mellom de to beste i årets Myskoxritt. Men Rana sykkelklubbs Hugo Strand trakk det lengste strået i spurten og ble belønnet med ny bestetid.

DEL

De var cirka halvvegs på førsterunden opp til Granhei på Skonseng, da Strand og Ceres-syklisten Øystein Olsen, stakk fra hovedfeltet. Den luka klarte de andre aldri å lukke, selv om de prøvde hardt.

– Vi kjørte steinhardt fra start og samarbeidet godt. Det gjorde at vi klarte å holde oppe farta, forteller Strand, som dermed vant begge rittene som ble avviklet i Rana denne helga.

Lørdag var han nesten to minutter foran nummer to - Mosjøens Tor Arne Bonsaksen, på Spenst-tempoen tur-retur Dalselv. Sluttida lød på 28,53. Da hadde man sterk motvind på den første halvdelen av rittet.

Og i går var Strand altså sterkest i spurten.

Sterk forbedring

Det tøffe kjøret gjorde også at årets sluttid ble over tre minutter bedre enn i fjor. Den nye bestenoteringen i den nye Myskox-traseen fra i fjor (rundt sju mil) lyder på 1.51.12.

– Jeg kjente tempoen i kroppen fra i går, men det holdt inn, sier Strand, som gir en del av æren for rekordtida til konkurrenten.

– Vi ble tidlig enige om å samarbeide, det er vi nødt til skal vi holde oppe farta. En drar og en hviler vekselvis, det fungerte kjempegodt, skryter Strand, som følte seg sikker på at det skulle bli en spurtduell mellom han og Olsen da resten av feltet ikke klarte å ta dem igjen i bakkene vel halvvegs ut i den første runden.

– Vi samarbeidet bak også, og hadde så vidt øyekontakt med de to ved et par anledninger. Men til slutt innså vi at vi ikke kunne gjøre noe, sier Mosjøen-syklisten Tor Arne Bonsaksen, som kom inn i gruppa bak på gårsdagens ritt.

Tar ferie

Nå tar gårsdagens vinner ferie til det nordiske veteranmesterskapet venter i august. Et par uker seinere er det finalen i Helgelands-trippelen som står for tur, før sesongen rundes av med NNM i Bodø første helga i september.

– Det blir litt trening - og beising av hus i tida som kommer, smilte en godt fornøyd Strand, som er glad med litt hvile. Han smalt i asfalten under forrige helgs ene NM-ritt, og hadde nok med å få sårene på den ene foten til å gro godt nok til helgas to ritt.

Artikkeltags