Bjørn-Einar og Frode vil sette tandemrekord til inntekt for kreftsaken - skal sykle Trondheim-Oslo

VIL hjelpe: Bjørn-Einar Nesengmo og Frode Thomassen vil både sette rekord på tandemsykkel og samle inn 1 million kroner til kreftsaken. Foto: Privat

VIL hjelpe: Bjørn-Einar Nesengmo og Frode Thomassen vil både sette rekord på tandemsykkel og samle inn 1 million kroner til kreftsaken. Foto: Privat

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

15. juni 2019 går startskuddet for sykkelrittet Trondheim-Oslo. Da skal Bjørn-Einar Nesengmo og Frode Thomassen fra Rana sykkelklubb forsøke å sette rekord på tandemsykkel. Samtidig vil de samle inn én million til kreftsaken.

– Vi blir til sammen hundre år neste år, og fant ut at vi hadde lyst på en utfordring. Det er litt nytt for oss, men selv om ingen av oss har prøvd tandemsykkel før, så ønsker vi å utfordre rekorden på 15 timer og 33 minutter, sier Bjørn-Einar Nesengmo.

I tillegg blir det innsamlingsaksjon sammen med «Aktiv mot kreft». Prosjektet har de kalt «Tandemrekord for Pusterom i Nord».

– Et pusterom er et treningsrom der folk med kreftlidelser får et treningstilbud som er tilrettelagt og med veiledning. Aktiv mot kreft bidrar til å bygge pusterom på sykehus, men det finnes ingen slike nord for Trondheim, sier Nesengmo.

Karene har allerede snakket med arrangøren av Styrkeprøven, og har blitt tildelt nummer 100.

– Vi blir jo hundre år til sammen, og i tillegg er vi jo helt i hundre, sier Nesengmo.

Selv om det er nesten ett år til arrangementet, så har penger allerede kommet inn på kontoen.

– Vi har fått en god start, og den første store donasjonen er allerede på konto, sier Nesengmo.

De håper nå at næringslivet og privatpersoner vil bidra.

– Som syklister er vi vant til å tenke på oss selv, men dette er i Grete Waitz sin ånd. Det er en fin anledning til å få til noe. Vi har satt oss et hårete mål, men jeg tror vi skal få det til, sier Bjørn-Einar Nesengmo.

Både Nesengmo og Thomassen har prestert på høyt nivå fra sykkelsetet i mange år. Nå skal de samtidig hjelpe andre.

Tandemrekord for kreftsaken 

Artikkeltags