Gå til sidens hovedinnhold

TIL-fan Marius fra Mo i Rana sjokkert etter kamp i Drammen: – Ble kastet mynt mot oss

Artikkelen er over 3 år gammel

– Litt sjokkerende, mener TIL-supporterne.

[NORDLYS] TIL-supporterne som tok turen til Drammen søndag fikk se laget sitt tape 1-2 for Strømsgodset.

Flere av dem melder også om en annen negativ opplevelse.

En rekke TIL-supportere har i sosiale medier fortalt om at det skal ha blitt kastet en mynt mot dem fra hjemmelagets uorganiserte supportere.

Dette gjentar også flere av dem overfor Nordlys.

– Det var omtrent fem minutter før pause. Da hørte jeg en lyd av metall mot metall rett ved siden av oss, og så så jeg at det var et kronestykke som ble liggende foran oss, forteller Marius Helgå til Nordlys.

Helgå som er fra Rana, bor nå i hovedstaden.

– Jeg sa først fra til vakten foran meg om at han kanskje burde følge med rett vei, siden han stort sett sto og fulgte med på kampen. Jeg sa det også til en soneleder for den seksjonen, og han tok en runde og sa fra til vaktene. Det gjentok seg i hvert fall ikke, så jeg regner med de så at det ble litt bevegelse blant vaktene, fortsetter Helgå.

Han hevder det var sikkerhetsgjerdet rett ved siden av Isberget Sør og de øvrige TIL-supporterne kronestykket skal ha truffet, og at mynten kom fra siden og litt høyere opp på tribunen.

– Ikke noen tvil

Helgå forteller at saken er meldt inn til Isbergets ledelse, i tillegg til sonelederen på feltet der bortesupporterne sto.

Isberget-leder Alf Edvard Masternes sier at han har mottatt meldinger om saken, og at de ønsker å undersøke det nærmere.

TIL-supporter Arne Johnsen, som også var på Marienlyst søndag, er sikker i sin sak om hva som skal ha skjedd og mener også det skal ha vært snakk om flere mynter.

– Det er ikke noen tvil om at det ble kastet mynt, og at det kom fra hjemmefansen. Jeg har reist mye rundt i landet, men ikke opplevd noe sånt før nå, sier Johnsen til Nordlys.

– Det var en ganske amper stemning der under kampen, uten at jeg egentlig vet hvorfor. Ikke er det et rivaloppgjør og ikke er vi noen trussel for dem. Det var litt sjokkerende, mener Johnsen, som håper saken tas videre.

Godset: – Helt nytt

Strømsgodsets arrangementsjef Rolf Wendt Andresen sier til Nordlys at han ikke var kjent med noe som skal ha skjedd før Nordlys tok kontakt.

– Det har jeg ikke fått noen meldinger om, det er verken rapportert eller registrert. Dette var nytt for meg, så da er det også vanskelig for meg å kommentere det. Når du sier det, får jeg selvfølgelig undersøke litt – og hvis det har skjedd, må vi legge oss flate og beklage, for sånt skal ikke skje, sier Wendt Andresen til Nordlys.

Omtrent samme respons har klubbens media- og kommunikasjonssjef Magne Jordan Nilsen.

– Det er helt nytt for meg, så da må jeg nesten undersøke det før jeg kan si så mye mer om det. Hvis det er tilfelle, er det selvfølgelig noe vi må se på, men vi har ikke fått inn noe om dette. Det kan være at det er noen kamera som har fanget opp noe, men igjen – det blir vanskelig å si så mye om dette, sier Jordan Nilsen.

Kommentarer til denne saken