Trosset smertene med ny rekord

Tom Eriksen fra MOC og Hugo Strand fra Rana Sykkelklubb på veg inn til mål til ny løyperekord under Polarsirkelrittet 2007. Foto: Trond K. Larsen

Tom Eriksen fra MOC og Hugo Strand fra Rana Sykkelklubb på veg inn til mål til ny løyperekord under Polarsirkelrittet 2007. Foto: Trond K. Larsen

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

– Tåler en smerte på treningsturer, ja, så tåler man smerte under et langt sykkelritt. Det sier Polarsirkelrittvinner Hugo Strand.

DEL

Sammen med vefsningen Tom Eriksen var Rana sykkelklubbs veteran raskest i mål etter lørdagens Polarsirkelritt mellom Bodø og Mo. Attpåtil med en fortreffelig løyperekord på 5 timer og 58 minutter.

Og det på en distanse som er tre kilometer lengre enn fjorårets Polarsirkelritt, som hadde ei vinnertid på 6 timer og 24 minutter

Nesten-kollisjon

I et idyllisk sommervær med medvind trosset Hugo Strand og 177 andre deltakere adskillige smerteterskler og motbakker på en lang dags ferd mot sentrum av Mo. Men ikke helt knirkefritt i sommertrafikken langs vegene.

– Jeg var en snau meter fra en kollisjon med en bil ved Fauske. Sånt er irriterende, men det la ingen demper på innsatsen, mener han.

Og gjennom tunnelen gjennom Ildhullia var han langt heldigere enn flere av de andre deltakerne. Her ble feltet presset av en forbipasserende og utålmodig bilist, som passerte med hårfin klaring med møtende trafikk. For flere av syklistene endte dette med knall og fall, og en ufrivillig pause før førstehjelp var på plass.

Hugo Strand mener at styrken hans ligger i motbakkene, mens parhest Tom Eriksen fra Vefsn har sin styrke på flatlandet og i nedkjøringene. Sammen dro de fram et jevnt forsprang som varte helt til innkomst på Moheia. Slitne gikk de over mål samtidig.

– En må kunne akseptere smerte for å holde på med dette, røper en andpusten Hugo Strand.

Klar for NM

– Karate innebærer også smerte, men der er det mer snakk om teknikk. Jeg kjenner ikke til noe verre enn sykling, så en kan vel kanskje si at en er glad i smerte, spøker Hugo.

Punkteringer slapp han unna.

– En kan ikke stille opp på et langt ritt som dette her med gamle slanger.

Sykkelen var fin før start, og jeg synes den ser helt grei ut nå også, sier han til slutt.

En rask spurt inn til mål førte også noe annet kjekt med seg. Han rakk nemlig å komme seg utover til Prix cup på Ytteren for å se sønnen Joakim spille med lagkameratene i Åga IL.

Nå venter NM i sykling om en snau måned for både Hugo Strand og mange av de andre deltakerne fra årets Polarsirkelritt.

Artikkeltags