Vefsning vant Polarsirkelrittet

Tom Eriksen syklet raskest og ble vinner av Polarsirkelrittet fra Bodø til Mo i Rana. Foto: Gøran Opanashchuk

Tom Eriksen syklet raskest og ble vinner av Polarsirkelrittet fra Bodø til Mo i Rana. Foto: Gøran Opanashchuk

Artikkelen er over 9 år gammel

Tom Eriksen dro fra Hugo Strand mot slutten. Se også bildeserie.

DEL

Etter at Tom Eriksen fra Mosjøen og Hugo Strand fra Rana hadde syklet sammen stort sett hele veien med sitt viktigste mål om å slå Team Polarsirkelen, ble det til slutt en overlegen seier til Eriksen i Polarsirkelrittet.

Eriksen syklet på 6,10,23, mens Hugo Strand måtte gi seg på Reinforsheia og kom i mål på 6,12,01.

– Men ettersom vi slo Team Polarsirkelen begge to, er det helt greit. Det er bare så raille, sa Hugo Strand etter at han kom i mål.

Satser på rekord

Vinneren tror de kunne kjempet om å sette ny rekord i løpet hvis det ikke hadde vært for en enorm motvind ned Dunderlandsdalen. Rekorden er på 5,57,28 fra 2007.

– Vi sto nesten i ro i perioder, men jeg hadde gode føtter så det gikk bra, sier Eriksen, som i år skal sykle for Team HTC Pride som har satt seg som mål å sette ny rekord fra Lillehammer til Oslo.

Eriksen og Strand kjørte i fjor på laget som var med å sette rekord i styrkeprøven fra Trondheim til Oslo.

Team Polarsirkelen kom i mål på rundt 6 timer og 18 minutter, mens det nye laget, Team Styrketråkket Rana (omtalt i lørdagens utgave av Rana Blad), kom fornøyde i mål på sju timer og 26 minutter.

Drømmen gikk i oppfyllelse

Polarsirkelrittet er mer enn bare om å komme først. I fredagens utgave av Rana Blad skrev vi om Daniel Vekseth i Team Daniel. Han kom også i mål omtrent på åtte timer og var bare et stort glis i målområdet.

– Drømmen gikk i oppfyllelse. Det var veldig mye vind og regn før Fauske, men hvis været blir bedre neste år så skal jeg sykle igjen, sier Daniel Vekseth mens det strømmer til folk for å gratulere han i målområdet.

På Avisa Nordlands nettside er det video og bilder fra andre siden av Saltfjellet.

På Saltfjellet var det tørre snøbyger, så syklistene fra Bodø opplevde omtrent alle fire årstider som gjorde rittet ekstra tungt.

De fleste syklet fra Semska på Saltfjellet og ned til Mo i Rana. Her var det den tidligere kombinert-løperen Tor Einar Kralicek Henriksen som ble vinner.

Måtte i ambulanse

Det var også et stygt uhell i løpet. En av Team Polarsirkelens ryttere falt av sykkelen mens laget holdt en snittfart på 50 kilometer i timen. Både syklisten og sykkelen fikk hard medfart, og rytteren måtte hentes av ambulanse med store smerter i ryggen. Heldigvis for resten av rytterne i feltet, var det ingen av dem som ble dratt med i dragsuget av fallet.

Mer om Polarsirkelrittet kommer i papir- og e-avisutgavene av Rana Blad mandag.

Artikkeltags