Vil prøve seg i VM

Hugo Strand (t.v.) vinner spurten i hovedfeltet og blir nummer to i sin klasse på gårsdagens fellesstart. Det betyr nye fem poeng i den norske veterancupen og ledelse foran finalen om 14 dager.
 Foto: Trond Isaksen

Hugo Strand (t.v.) vinner spurten i hovedfeltet og blir nummer to i sin klasse på gårsdagens fellesstart. Det betyr nye fem poeng i den norske veterancupen og ledelse foran finalen om 14 dager. Foto: Trond Isaksen

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Hugo Strand (43) vant Helgelandstrippelen sammenlagt for tredje gang på rad med et uhyre sterk temporitt lørdag. Nå vil Rana-syklisten forsøke seg i VM for veteraner.

DEL

– Jeg skal satse i alle fall én sesong til. Da blir VM ett av de store målene, sier veteranen, som bare er inne i sin tredje sesong som sykkelrytter. Så langt har det som begynte som en slankekur resultert iblant annet tatt NM-gull på fellesstarten i sommer, klasse 40-44 år. I tillegg har det blitt bronse både på tempoen i NM og i Nordisk mesterskap for veteraner.

VM går i Salzburg i Østerrike i august neste år, i det han kaller ei kjapp løype.

– Jeg bør ha sjans til å komme blant de 10 beste. Da er jeg fornøyd. Men det blir hardt. Ett mål må man sette seg når man trener 18-20 timer i uka, framholder han.

Viste klasse

I helga viste han igjen sin klasse. Han ledet Helgelandstrippelen foran finalen på Mo og måtte ha minimum seks poeng i ett av de to rittene for å ta heim sammenlagtseieren. Det klarte han med stil på tempoen lørdag. Han vant på ny rekordtid - 27,42 på de to milene tur/retur Illiaden-Dalselv. Den gamle rekorden lød på 28,52, satt i fjor av ham selv.

– Helt rått. Det var ganske mye motvind ut til Dalselv og tida er derfor imponerende, sier leder i Rana Sykkelklubb, Kjell Martinsen.

– Jeg brukte kreftene på tempoen for å sikre sammenlagtseieren, sier Strand, som i går måtte nøye seg med en 4. plass totalt på fellesstarten (Myskoxrittet). Men han var fornøyd med det. Det ga ham en 2. plass i sin klasse og dermed fem, nye og viktige poeng i veterancupen. Det betyr at han leder sin klasse foran finalen på Røros om 14 dager.

Uten at selv ønsket å røpe det slet han med magetrøbbel etter helgas temporitt. Det ble derfor noen turer på toalettet natt til i går.

– Jeg bruker det ikke som ei unnskyldning for plasseringen i dag, men jeg har ennå litt smerter i magen, presiserer han.

Han har slitt med andre problemer i år, og selv om det ikke har påvirket han smertemessig i selve rittene, er det en plage.

– Jeg skal på sykehuset til utredning utpå høsten en gang. Det kan være brokk, sier 43-åringen.

I går måtte han slippe fellesstartvinner Tom Eriksen fra Mosjøen allerede i første runde av to rundt fra Illiaden opp til Skonseng via E6 og tilbake over Brennåsen og ned E12.

– Jeg hadde ikke sjans til å følge tettrioen, sier han.

Gikk over mål

Denne trioen holdt følge helt til de kom ut på E12 på den siste runden. Da stakk mosjørytteren for godt.

– Jeg tok ikke sjansen på en spurt. Jeg kan spurte, men det var like greit å forsøke å avgjøre det der, sier han.

Mot mål kom han helt alene. Så suveren var han at han gikk av sykkelen og spaserte over målstreken.

Likevel holdt ti ny rekord på tida 1.48,52. Det er ei forbedring på over to minutter fra i fjor.

– Jeg kjører ikke med klokke. Jeg synes egentlig det gikk litt stusslig flere steder i rittet, sier gårsdagens vinner av fellesstarten.

Artikkeltags