Gå til sidens hovedinnhold

Sprenginga av Messingslett bru skapte enorm interesse: – Det er når det er slike tabber at det virkelig tar av

Artikkelen er over 1 år gammel

Bare en gang i historien har Rana Blad hatt flere seere på en video enn den mislykkede sprengingen av Messingslett bru.

Onsdag ble gamle Messingslett bru fra 1952 sprengt, og Rana Blad var til stede for å sende direkte. Sprengingen gikk ikke helt etter planen, da brua ikke falt sammen.

(Se listen over de ti mest sette videoene i Rana Blads historie nederst i saken)

At utfallet ble slik, gjorde at sprengingen fikk ekstra oppmerksomhet. Klokken 10.00 torsdag formiddag, passerte videoen som viser sprengingen 11.000 seere. Og for å bli registrert som seer må man også ha sett en god del av videoen, det hjelper ikke bare å klikke.

– Det er den nest mest sette videoen vi har hatt noen gang. Sendingen gikk helt etter planen, bortsett fra at brua ikke ramlet sammen. Det er når det er slike tabber at det virkelig tar av. Vi hadde neppe fått så mange seere om den hadde ramlet ned, sier fotograf Øyvind Bratt i Rana Blad.

– Direktesendinger har blitt en stadig viktigere del av vårt journalistiske produkt. Vi er der det skjer, når det skjer. Flere av våre medarbeidere brenner for disse sendingene, og da er det ekstra gledelig at vi oppnår slike resultater. Det viser at vi leverer noe våre lesere og seere setter pris på, sier nyhetsredaktør Kenneth J. Gabrielsen.

Åpen sak mest sett

Den eneste videoen som har hatt flere visninger er en video fra juli 2015 om en gammel Champion, en svær traktor tilhørende Rana Gruber, som ble satt i stand og var tilbake på veien. Senest forrige uke hadde denne videoen 25 visninger, og tallene er altså regnet gjennom fire og et halvt år. Den er vist over 25.000 ganger. Det skal også legges til at denne er åpen for alle. Videoene fra Messingslett bru er kun tilgjengelig for abonnenter.

– Den tok virkelig av da den ble spredt på diverse motorsider på sosiale medier i USA, sier Bratt.

Også flere andre videoer fra sprenginga av Messingslett bru hadde mange seere. Videoen som viser at brua ramler (krever innlogging) etter å ha blitt dyttet av en traktor har passert 5.000 seere, og en forhåndsrapport før sprengingen (krever innlogging) har snart 3.000 seere. Selve direktesendingen hadde 600 seere.

Les også

Lars (75) var førstemann over Messingslett bru i 1952: – Jeg husker dagen godt

– Dette viser at når vi er et sted og sender direkte er det viktig å klippe ut slike hendelser. Vi streamet i noen timer og det var en lang sending, sier Bratt.

Tidlig på nyåret var det skikkelig uvær og da streamet Rana Blad live fra Alteren der det var en stor redningsaksjon for å berge veien (krever innlogging). I tillegg var det oversvømmelser i Langvassgrenda (krever innlogging) der vi var til stede. Også disse videoene har hatt mange seere. I desember var det også fakkeltog for sykehuset på Selfors og viktige møter med tanke på framtidig sykehusstruktur på Helgeland der både video og direktesendinger fikk mange seere.

– Aller best på sport

Selv om det er spesielle hendelser som gir de store utslagene, understreker Bratt at Amedia, som Rana Blad er en del av, kanskje i første rekke er sterkest på direktesport. Samarbeid mellom over 70 aviser gir alle abonnentene til Rana Blad mulighet til å se sport fra hele landet.

Følg direktesporten her.

– Amedia har et fantastisk tilbud og har vunnet priser for dette, særlig for satsingen på Norway cup som er et av de største prosjektene som er gjort i Europa. Amedia har også rettighetene til 3. divisjon der Rana FK spiller i år, og alle kampene skal sendes, sier Bratt.

Det nye er at Amedia også har rettighetene til kvalifiseringsrundene i NM-cupen, slik at når Åga IL og Rana FK møtes i mars, er det bare Rana Blad som kan sende kampen.

Dette er de mest sette videoene i Rana Blad gjennom tidene:

1) Champion på veien igjen (25.000 seere)

2) Kun for abonnenter: Video fra Messingslett bru og mislykket sprenging (passert 11.000 seere):

Ti kilo sprengstoff var ikke nok til velte Messingslett bru.

3) Kun for abonnenter: Video fra da en ørn nesten ble påkjørt (9.700 seere)

4) Kun for abonnenter: Her ser vi Stålhallen rase sammen, video fra 2016 (7.900 seere).

Unn Iren Høgseth hadde kameraet klart i det øyeblikket Stålhalllen raste sammen.

5) Her sklir traileren over i motsatt kjørefelt (nesten 6.000 seere)

Fredd Leirvik filmet hva som skjer når en trailer med varme dekk må stoppe på glatt føre.

6) Kun for abonnenter: Her rakner brua etter hjelp fra gravemaskin (passert 5.000 seere)

Med en skubb fra en diger gravemaskin, gikk Messingslett bru over ende.

7) Hør den dramatiske redningsaksjonen (Nesten 5.000 seere)

Hør dialogen mellom Kystradioen, Seaking og redningsskøyta.

8) Kun for abonnenter: Stefan Åeng kjører i nesten 200 km/t opp Korgfjellet (godt over 4.000 seere)

9) Kun for abonnenter. 10.000 synger nordnorsk salme i fakkeltoget for sykehus (passert 4.000 seere)

Lørdag skal ranværinger markere sin støtte til fortsatt sykehusdrift i Mo i Rana.

10) Kun for abonnenter: Slik så det ut etter at hallen raste (nesten 4.000 seere)

Se video

Kommentarer til denne saken