Her er fotballspillerne som «stiller lag» også i Blåvegenløpet

SPORTY JENTER: Jentelaget til Stålkam (født 2003 og 2004) tar Blåvegenløpet som god trening. Og nesten hele laget stiller. Foto: Privat

SPORTY JENTER: Jentelaget til Stålkam (født 2003 og 2004) tar Blåvegenløpet som god trening. Og nesten hele laget stiller. Foto: Privat

Artikkelen er over 5 år gammel

Rana Blad streamer live fra Blåvegenløpet lørdag formiddag.

DEL

Det var de to trenerne Richard Setsaa og Jørgen Svarthoel som for noen uker siden lanserte ideen om å få hele laget til å delta i klubbens turrenn.        

Lørdag ser det ut til at langt over halve troppen stiller.        

Nesten hele laget         

- Vi kan fort bli over 15 stykker av de 22 som er i troppen. Vi jobber blant annet med å ordne et opplegg til dem som ikke har foreldre som skal være med, sier Setsaa, som synes jentene er veldig sporty.         

- Men det er en sosial gjeng og vi bruker å gjøre ting sammen også utenfor fotballbanen. Det hender vi tar ei og anna økt i bassenget. Seinere i vinter skal vi også til Skillevollen for å stå på ski og ake, forteller han.        

Men han tror Blåvegenløpet blir en helt spesiell opplevelse for alle.         

- Om det ikke blir for kaldt eller guffent vær, er planen at alle skal gå med klubbtrøya på. På den måten vil det synes hvem vi er og at vi representerer Stålkameratene, forteller han.        

Kokken 10.00 står spillerne klare til å gå fra Rauvatnet til Brennåsen.        

Til sommeren skal laget ut på ei enda lengre reise. Da er det Lappland Soccer Cup i Lycksele i begynnelsen av juli som er det store målet.        

Nesten 1.000 påmeldte         

- Da reiser vi med både foreldre og spillere, totalt rundt 60 stykker. Vi har allerede booket hotellrom, forteller Richard Setsaa, som selvsagt selv går sammen med spillerne fra Rauvatnet. Årets renn kan fort bli rekordstort. I går opplyste Stålkameratene at nesten 1.000 deltakere er forhåndspåmeldt.         

- Det er sjelden det er så mange påmeldt så tidlig. Når vi vet at det ofte kommer flere hundre etterpåmeldinger, kan dette bli stort, sier Gøran Zakariassen, daglig leder i Stålkam.        

Etterpåmelding kan skje på Sport 1 i Langneset i dag.    

Sender live

Rana Blad vil være til stede på stadion i Brennåsen å sende live fra Blåvegenløpet. Reporter Beate Nygård og kameramann Øyvind Bratt er på plass og vil snakke med de glade skigåerne når de kommer i mål.

Sendingen vil starte rundt klokken 11.00.

Artikkeltags