Statens innkrevingssentral tildelt Klarspråksprisen 2014

Assisterende direktør Christel Halsen i Statens innkrevingssentral mottar Klarspråkprisen for 2014 av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Assisterende direktør Christel Halsen i Statens innkrevingssentral mottar Klarspråkprisen for 2014 av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Hedres for sitt langsiktige og grundige klarspråksarbeid gjennom flere år.

DEL

Det skriver Språkrådet på sine nettsider.

SI berømmes for sin intensive jobbing for klart og godt språk i fire år.

- Når dette statsorganet har fått gode resultater, har det brukt disse resultatene og utviklet seg videre etter tanken "Vi er gode, men vi må bli enda bedre", heter det blant annet i juryens begrunnelse.

I tillegg har de latt seg imponere over måten SI har involvert sine brukere i utviklingen av sine tjenester, og over hvordan de har fått klarspråk inn i den digitale tida.

Statens klarspråkspris er del av satsingen «Klart språk i staten», som Språkrådet og Direktoratet for forvaltning og IKT er sammen om. Prisen deles i år ut for sjette gang.

- Det er tydelig at profesjonaliseringen i etatene er kommet lenger, og at klarspråksarbeidet har begynt å sette spor, sier professor Kjell Lars Berge, som leder juryen.

Artikkeltags