Benedicte fra Mo i Rana diskuterte med statsministeren

DEL

Lørdag 10. mars møtte 18 ungdomsledere mellom 16 og 19 år Statsminister Erna Solberg i Oslo. Benedicte Finneide (16) fra Mo i Rana var en av ungdommene som fikk diskutere lederskap, og utveksle kunnskap og erfaringer med statsministeren. Benedicte leder komiteen for Operasjon Dagsverk i Salten, og har ansvaret for å følge opp en rekke skoler i distriktet. Dette skriver hovedkomiteen for Operasjon Dagsverk i en pressemelding.


I 1979 var Erna Solberg selv leder for Operasjon Dagsverk, og ifølge henne selv var møtene med global urettferdighet en vekker, og en viktig grunn til at hun valgte å bli politisk aktiv. Til tross for ulikhetene mellom rollen som statsminister og leder for en ungdomsaksjon er store, poengterte Solberg at hun i tiden som OD-leder opparbeidet seg viktige erfaringer som hun fremdeles bærer med seg den dag i dag.

"Det var utrolig å få høre Ernas historie fra da hun var leder for Operasjon Dagsverk, særlig siden vi enda har de samme prinsippene i aksjonen" sier Benedicte Finneide, leder for Operasjon Dagsverk i Salten.

Artikkeltags