Stenger E6-tunnel onsdag for beredskapsøvelse. Ber folk vise hensyn

Det blir øvelse i Reinforsheitunnelen onsdag formiddag.

Det blir øvelse i Reinforsheitunnelen onsdag formiddag.

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag blir det avholdt en fullskala beredskapsøvelse i Reinforsheitunnelen på E6.

DEL

Statens vegvesen vil stenge tunnelen og omkjøring blir merket, når det onsdag mellom klokken 9.00 og 12.30 blir avholdt en fullskala beredskapsøvelse på Helgeland.

Scenarioet som skal øves er en trafikkulykke mellom militære kjøretøy og en sivil buss i Reinforsheitunnelen på Fallheia i Rana kommune.

«Øvelse Helgeland 2019» er en fullskalaøvelse initiert av Helgelandssykehuset som er pålagt å avholde beredskapsøvelse med masseskade. De har søkt samarbeid med politi, brann og redning, Heimevernet (HV14), Nord universitet og Rana kommune, skriver Rana kommune i en pressemelding.

Luftambulanse-helikopteret fra Brønnøysund og Sea-King redningshelikopter fra 330 skvadron deltar også i øvelsen. I tillegg deltar 35 sykepleierstudenter fra Nord universitet, Campus Helgeland, som markører.

Kommunene er lovpålagt å øve sammen med relevante aktører. Videre har Rana kommune og Helgelandssykehuset gjennom en gjensidig avtale forpliktet seg til å invitere og delta på felles kriseøvelser. I forbindelse med oppfølgingsarbeidet til Rana kommunes helhetlige risiko- og sårbarhetsanalyse «RanaROS 2018», skal Rana kommune øve ulykke i tunnel.

Felles øvingsmål for alle aktører, er samvirke på skadested, øve innsatsledelse og kommunikasjon mellom aktørene. Hensikten med øvelsen er å bedre krisehåndtering samt samvirke mellom Rana kommune og de øvrige aktørene.

– Vi ber innbyggere og andre om å vise hensyn til at det pågår en øvelse, skriver kommunen i pressemeldinga.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken