Jan Erik Furunes' etterfølger som kommunaldirektør for tekniske tjenester i Rana kommune er ansatt. Stig Roald Frammarsvik (61) er mannen som tar over jobben.

– En mulighet til å være med og utvikle Rana og Rana kommune i en svært spennende tid, som jeg rett og slett måtte gripe, sier Frammarsvik i en pressemelding fra Rana kommune.

Siden 2005 har Frammarsvik drevet selskapet Steg Nor AS, der han har drevet med rådgivning innenfor strategi, ledelse og forbedringsprosesser. Han er også medeier i Park 22 og daglig leder i Park 22 Event AS. 61-åringen er utdannet sivilingeniør innen bygg og anlegg fra NTNU, og har også bakgrunn som befal i forsvaret og lederutdanning fra blant annet BI og Adizes. Han har tidligere jobbet i Aker, vært leder for bygg- og anleggsavdelingen i Mo Industripark, direktør for Rana Utviklingsselskap og konsernsjef i Miras AS.

I pressemeldingen sier rådmann Robert Pettersen seg fornøyd med å ha ansatt ny kommunaldirektør, etter at Jan Erik Furunes gikk av med pensjon tidligere i år.

– Rana kommune har fått erstattet både kommunaldirektør for helse og omsorg, og nå kommunaldirektør for tekniske tjenester, med to høykompetente ledere i Sissel Karin Andersen og Stig Roald Frammarsvik. Det gjør at Rana som kommune er godt skodd til å håndtere de utfordringene som ligger foran oss. Selv om det skjer mye i saker som eksempelvis flyplass og batterifabrikk som vekstdrivere, vil det viktigste alltid være å levere gode tjenester til innbyggerne. Det føler jeg meg trygg på at vi nå er rustet for gjennom disse ansettelsene, sier Robert Pettersen.

De siste 30 årene har Frammarsvik hatt styreverv i cirka 50 selskaper.

– Både utdanningen og erfaringen min fra privat virksomhet i snart 35 år mener jeg skal komme godt med i jobben som kommunaldirektør for tekniske tjenester. Rana-samfunnet og Rana kommune er inne i en tid der det ligger an til stor vekst hvis alt slår til. Det stiller krav til at kommunen leverer tjenester innenfor tekniske tjenester som bidrar til at vi lykkes. Det handler både om tempo og kvalitet, og jeg er ikke i tvil om at vi skal lykkes, sier Stig Roald Frammarsvik.