Gå til sidens hovedinnhold

Stjernekampvinner til Kulturhuset Mo

Artikkelen er over 2 år gammel

I en pressemelding fra Kulturhuset Mo slippes det to nye artister.

To sterke navn føyer seg til et allerede mangfoldig og spennende program på Mo i Ranas nye byscene: Isák og Kristian Kristensen.

- DUM DUM BOYS ble nylig sluppet og har snart solgt ut, nå får vi to nye navn hvor det blir rift om billettene. Både Isák og Kristian Kristensen er enormt populære og etterspurte om dagen, og det er bare så gøy at begge skal hit til oss. Det blir noen majestetiske kvelder, med Kristian Kristensen 10. oktober og Isák 12. oktober, sier daglig leder i Kulturhuset Mo, Maiken Johansen.

Spennende høst

Isák og Kristian Kristensen kommer i tillegg til mange andre programslipp fra Kulturhuset Mo den siste tiden. Nylig ble det altså klart at DUM DUM BOYS skal spille i den intime og tette settingen, det skal arrangeres superheltdag i juni og lokale navn som Kristian Granheim, Trond Skarheim, Anders Madsen og Malin skal også på scena.

Daglig leder Maiken Johansen synes byscena allerede er godt i gang med å posisjonere seg i sentrum og gjør noe med dynamikken i byen. Men Kulturhuset Mo er bare i startfasen og har mye på lager og planer anmass til høsten og vinteren. 

- Vårt mål er å være sentrum for opplevelser og oppdagelser. Mer og mer mangfold kommer. Vi skal ikke bare være et sted for konserter. Vi jobber med mange andre arrangementer, blant annet et konsept som retter seg mot kunst og matkultur, fotball, disco og romantikk og aktiviteter rundt Fadderuka til studentene. I tillegg kan både bedrifter og privatpersoner leie seg inn hos oss og låne lokalet til det de måtte ønske: bursdag, konfirmasjon, fest, konferanse – you name it!

Utvikler og justerer fortløpende

Stedet i seg selv skal også justeres og forbedres hele veien, forteller Johansen.

- Det blir bedre og bedre for hver måned her. Det har vært noen hektiske og særdeles spennende uker etter første konsert 27. februar med Spidergawd i regi av BråK. Siden har BråK hatt en til konsert med The Late Great, Rana filmklubb har hatt flere vellykkede filmvisninger, vi har hatt U18/over18- konsert med RSP&Thomax, jazz ved 4/4 Forum for takt og tone og konsert med Eva Weel Skram. Til helga kommer Benny Borg. Og over påske får vi også testet ut noen lukkede arrangementer, pluss blues med byens nye bluesklubb TUFFENUFF. Vi er i gang med å planlegge et større event for en av byen større bedrifter, det blir spennende å se hvordan lokalet fungerer til det. Jeg må også trekke frem Husvertene våre som behersker en rekke ulike oppgaver, som jo må til på et slikt sted, og er utrolig flinke og trivelige. De får mye ros og det er veldig artig at folk bemerker det. Vi er opptatt av at de som kommer hit føler seg ivaretatt. Vi er glad for tilbakemeldinger underveis, ofte kan små forbedringer gjøre en stor forskjell.

Kristian Kristensen

Noen reiser ut i verden for å finne inspirasjon. Kristian Kristensen derimot, han vendte seg hjemover. På gutterommet i Harstad fant han inspirasjonen han trengte for å lage musikken som nå har blitt til hans første album.

Fire år etter 26-åringen med den trollbindende stemmen ble kronet med tittelen Årets Urørt, slipper han sin første fullengder. Fra før av har harstadværingen sluppet to EP-er til stor glede for både fans og radiolyttere, reist landet rundt på flere norgesturnéer med utsolgte konserter, og spilt på festivaler fra nord til sør.

På sin EP «Gressholmen» strakk Kristian seg bredt musikalsk Han sier selv at han eksploderte i forskjellige retninger. Nå har han snevret inn. Luket bort det som ikke føltes riktig og spesialisert seg i den han vil være. Og når Kristian spesialiserer seg, da skapes det magi.

Denne magien får publikum oppleve på konserten hos Kulturhuset Mo, står det i pressemeldinga.

 

Isak

Ella Marie Hætta Isaksen og bandet ISÁK gjorde seg for alvor bemerket på den norske musikkscenen i 2018 – først da de hyllet Mari Boine på den direktesendte Spellemannprisen og siden i Stjernekamp på NRK, der Ella Marie gikk av med seieren.

Gjennom å blande tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk, flytter ISÁK grensene for det vi vanligvis definerer som popmusikk.

ISÁK består av vokalist Ella Marie Hætta Isaksen, produsent Daniel Eriksen (Alan Walker, The Wombats) og trommeslager Aleksander Kostopoulos (Mari Boine, Moddi, Adjagas, Pil & Bue), står det i pressemeldinga.

Ordinært billettsalg starter onsdag 10. april. Forhåndssalg via Kulturhuset Mo sitt nyhetsbrev fra mandag 08. april kl. 11.00..

Kommentarer til denne saken