Gå til sidens hovedinnhold

Stjernetrio kommer til Rana: – En nær og sterk opplevelse i trygge omgivelser

Samtidig som værgudene gir ranværingene et kjærkomment oppholdsvær, annonserer 4/4 Forum for takt og tone en stemningsfull konsert med konseptet «Nu rinner solen». Den 12 mai vil Kim Rysstad, Arve Henriksen og Tord Gustavsen innta hovedscenen på Nordland Teater.

– Vi er veldig stolte og glade for at denne stjernetrioen gjør konsert hos oss på sin nordnorske turne, sier leder for 4/4 Forum for takt og tone, Bjørn Bonsaksen i pressemeldingen.

– Dette er tre musikere fra øverste hylle, som evner å nå inn til lytterne, og gjør noe med alle oss som har gleden av å få hørt musikken de skaper.

Initiativet til prosjektet var det pianist Tord Gustavsen som sto bak. Han har både samarbeidet med vokalister som Solveig Slettahjell, Simin Tander og Mahsa Vahdat, men er nok mest kjent for sine trioplater fra det tyske prestisjeselskapet ECM. Siden debutalbumet i 2005, som gikk rett inn på topplista som første instrumentale jazzalbum i historien, har Gustavsen turnert jorden rundt og funnet fram til et stadig større publikum.

Med seg har Gustavsen folkesangeren Kim André Rysstad, som kapret andreplassen i Stjernekamp. Også Rysstad har turnert flittig de siste årene, og gitt ut flere plater de siste årene. Rysstad og Gustavsen flankeres av trompetspilleren Arve Henriksen fra Supersilent, som i tillegg til å ha gitt ut egne soloplater har samarbeidet med artister som Led Zeppelin og David Sylvian.

– Denne stjernetrioen har stor publikumsappell bunnsolid kvalitet, og vi arrangerer derfor konserten på Nordland Teater. Her får publikum en nær og sterk konsertopplevelse i trygge omgivelser og på en flott scene, avslutter Bonsaksen.

Kommentarer til denne saken