– Føler at jeg hører til her!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Sten Roald Lorentzen ler når han sier at han er nokså sikker på at han kom til på Rana sykehus. Han vokste opp i trygge, rolige Utskarpen.

Ser vi bort fra den obligatoriske førstegangstjenesten og noen år med utdannelse, ble han værende der fram til i 2013. Da slo Amor med sine piler til...

Kjærlighet og ny jobb

– Det var nok den berømte kjærligheta som slo til og som gjorde at jeg flyttet hit til Brønnøysund, hvor jeg bor nå, sier Lorentzen.

– Og, legger han til, – i 2014 startet jeg i ny jobb i Plastsveis AS som er en del av AKVA Group, og der trives jeg godt.

Selv om han nå har flyttet fra Rana, forteller han at han stadig må tilbake til fødestedet en tur.

– Jeg har både datter og barnebarn i Dalselv, og ei mor som fremdeles bor i Utskarpen, så jeg besøker fortsatt heimtraktene ganske ofte, sier han.

Skulle tilbake

Sten Roald var altså borte fra Helgeland under førstegangstjenesten, og så ble det også studier i andre deler av landet. Men han trivdes godt der han kom fra, og så hele tiden for seg at han skulle returnere til heimplassen.

– Tanken var uansett at jeg skulle tilbake til Helgeland, sier han. – Jeg trives godt, og føler rett og slett at jeg hører til her, legger han til.

Jobben i Plastsveis AS fører også med seg en del reising, og følelsene for regionen sitter i ryggmargen.

– Etter slike jobbreiser er det alltid godt å komme hjem til Helgeland igjen. Du kommer hjem til naturen, og til litt mindre og enklere forhold, og det er deilig, sier Sten Roald.

– Det samme gjelder for ferieturer til Syden for den del, ler han, og legger til, – Hjemme er liksom best uansett!

Ski og sjø

Lorentzen bruker ikke lang tid på å svare når vi spør om hva han bruker fritida si til?

– Jeg er veldig glad i å være ute, og kanskje spesielt glad i alle varianter av det som har med ski å gjøre! Både oppover, bortover og nedover, det spiller ingen rolle.

Vi har jo alt rett utenfor stuedøra!

Sten Roald Lorentzen

Han angrer ikke på å ha flyttet lengre sørover, men det medførte uansett noen endringer i forhold til det han var vant med fra Rana.

– En klar ulempe med å være bosatt på Sør-Helgeland er at det skorter på godt skiføre, ler Lorentzen. For å bøte på dette har de investert i hytte i Hemavan, og der tilfredsstilles behovet for alle former for skitur.

Sommerstid byttes ski og staver ut med fjellstøvler, fiskestenger og båtmotor.

– Min samboer er fra Vega, og vi har også kjøpt oss båt sånn at vi kan nyte fine turer på sjøen i skjærgården her på Helgeland, forteller Sten Roald.

Jakt og fiske

I tillegg til reine avkoblingsturer i sjøluft, gir den nye båten også muligheter for enkle fisketurer på havet. Men det er en annen fritidsinteresse som i enda større grad engasjerer Sten Roald.

– Høsten går i stor grad med til jakt, sier Lorentzen.

– Når gåsejakta starter, er vi virkelig i gang, ler han, og forteller at han er en ivrig jeger.

Når lauvet er begynt å gulne på trærne, jaktes det på både gås, elg og rådyr.

– Jeg stortrives når jeg får ta meg en jakttur! Samtidig som det gir mye spenning, gir det jo en ekstra dimensjon til det å være ute i naturen, sier han.

Naturen

Svaret gir seg selv allerede før vi spør om hva Lorentzen synes er det beste med Helgeland.

– Naturen! Vi har jo alt rett utenfor stuedøra, sier han.

– Det er liten tvil om at vi i de aller fleste delene av denne regionen definitivt kan si at vi bor tett på naturen, og det er det jeg setter aller høyest med Helgeland, avslutter Lorentzen.

Artikkeltags