Gå til sidens hovedinnhold

Magnus vendte hjem og overtok familiegården: – Så ble også hun urbane fruen, som aldri har tatt i ett dyr, med

Artikkelen er over 2 år gammel

Magnus Grolid tok med seg samboeren fra Trondheim og flytta til Hattfjelldal, for å overta familiegården: - Nå har vi bodd her i fire år, fått tre barn og bygd hus.

Stolt helgelending

– Jeg tok over gården her i fjor sommer, forteller han.

Gode oppvekstvilkår

Grolid bodde fram til for fire år siden i Trondheim og jobba som lærer der.

– Jeg arbeidet ett år som taktekker etter videregående, men jeg kjente at jeg ville gjøre noe annet og ta en utdanning. Da falt valget på læreryrket og varierte dager. Men jeg må innrømme at jeg tenkte på sommerferien også, smiler Grolid.

Senere år har også friheten som bonde og ikke minst de landlige omgivelsene fristet Magnus nordover.

– Jeg har lyst å bestemme litt mer selv, og så verdien av å bo sånn når vi begynte å tenke på å få unger, sier han.

– Så ble også hun urbane fruen, som aldri har tatt i ett dyr, med. Nå har vi bodd her i fire år, fått tre barn og bygd hus, forteller Grolid.

– Vi har selvfølgelig ikke de urbane tilbudene i Hattfjelldal. Da jeg var i tjueårene var det ikke veldig aktuelt å bosette seg her i Hattfjelldal. Det er litt begrensa med tilbud, spesielt når man er ung. Men merker når fokuset blir mer på unger så passer det helt ypperlig. Broren til Stine samboeren min som bor i Trondheim. De bruker en time på å levere barn. Mens vi bruker ti minutter.

Travelt bondeliv

Grolid er så langt fornøyd med den nye jobben som bonde.

– Jeg er veldig fornøyd med det første året. Det har vært ganske travelt år, i og med at vi fikk tvillinger i mai i fjor og husbygging og gårdsovertakelse på en gang. Jeg er utrolig takknemlig med at ho som er mor har tatt ungene sånn at jeg har kunne snekra, forteller han.

Les også

– Jeg er kanskje ikke helt A4. Jeg har alltid gjort det jeg ville, derfor har jeg aldri tjent penger

 

– Jeg kollapser i enden av sofaen etter en arbeidsdag, legger han til.

Han håper likevel den travleste tiden er over og han får tid til å gjøre andre ting.

– Her kan jeg ta på ski på trappa på vinteren og gå rett ut døra for å fiske. Så naturtilbudene her er jeg kjempeglad i, sier Grolid.

Ønsker arbeidsplasser

– Hva hadde du gjort som ordfører en dag på Helgeland?

– Oi. Nei, jeg skal ikke påstå at jeg har satt meg inn i flyplassen eller lignende, men jeg foreslår å smekke inn flyplassen på Bjerka. Men jeg vet ikke om det er svaret på konflikter, undrer Grolid.

Les også

Kristian møtte samboeren på hurtigbåten. Nå har de slått seg ned på Rødøya med tre barn: – Man må ha baller for å bo her

 

– Hadde jeg vært hundre prosent kjempeegoistisk, skulle jeg plassert flyplassen i Hattfjelldal. Det hadde styrt noen arbeidsplasser her. Ungdommen i dag har ikke arbeidsplasser her. Jeg vet av flere som vil flytte hit, men det finnes ikke noe jobbtilbud, sier han.

Han mener det er mange fine plasser på Helgeland, og at Helgelandskysten ofte trekkes fram.

– Naturmessig har vi det enormt fint på Helgeland. Kyst og fjell om en annen. Men jeg tror ikke det er så mye som slår å være i Hattfjelldal på sommeren. Det er enormt mye fin natur på kysten også, men jeg er som sagt en fjellets mann.

Stolt helgelending

Navn: Magnus Grolid

Alder: 34 år

Bosted: Hattfjelldal

 

Les også

Kåre Svenn har vært taxisjåfør på Dønna i over 40 år: – Jeg har opplevd mye sammen med passasjerene, både på godt og vondt

 

Kommentarer til denne saken