Gå til sidens hovedinnhold

Trommisen Glenn var to år da han begynte å spille med bestikket hjemme i Hattfjelldal

Artikkelen er over 3 år gammel

Trommisen Glenn Tustervatn startet musikkarrieren sin på bestikket hjemme i Hattfjelldal.

Stolt Helgelending

– Jeg startet å spille med bestikket da jeg var to år, nå er det vanskelig å huske hvorfor jeg begynte. Jeg tror det er fordi jeg rett og slett synes det var tøft. Det falt naturlig for meg når jeg først begynte, sier Tustervatn.

Inspireres av andre

Etter å ha brukt bestikket hjemme begynte Glenn å spille i band i Hattfjelldalen. Etter hvert flyttet han til Mosjøen og gikk musikklinja.

– Jeg fant mye inspirasjon i folk jeg møtte og musikk jeg hørte. Anbefaler også til folk å høre og spille forskjellige sjangre uansett hva man liker, forteller han entusiastisk.

Fra høsten av reiser Tustervatn til Hamar for å fortsette musikkutdanninga.

– Det blir ikke så mye reising. Jeg spiller foreløpig mest på Helgeland, men jeg satser på å få kontakter når jeg drar til Hamar og Toneheim. Målet er jo å få spilt rundt hele tida, så vi får se hvordan det går, sier han.

Selv om det ikke blir så mye reising ennå, har det blitt noe. I 2017 fikk han, sammen med bandet Skill & Tines muligheten til å spille på Notodden Blues.

– Vi fikk invitasjon fra festivalen for å delta på det som kalles Blues Open, som er en konkurranse om å bli unionsband. Unionsbandet får spille rundt på bluesklubber i Norge, forteller Tustervatn.

Det ble en minneverdig opplevelse.

– Det var en kjempeopplevelse som jeg sent kommer til å glemme, sier han og anbefaler festivalen på det sterkeste.

Les også

Amanda var bare 13 år da hun ble kåret til Årets Nordlending

 

Viktig med frivillighet

Glenn mener livet i Hattfjelldal er helt topp.

– Vi har fin natur, trivelige folk og godt miljø. Alle kjenner alle, på godt og vondt. Folk tar ikke seg selv så høytidelige. De bryr seg ikke så mye om hvordan de er og hva andre syns. Alle kjenner jo hverandre så folk trenger ikke imponere eller å bevise noe for noen andre, forteller han.

Oppveksten ble påvirket av fjellandskap, frivillighet og natur.

– Her vokser man opp i naturen, siden fjellet ligger rett utenfor ytterdøra. Oppveksten ble preget av både skigåing og fiske, sier Tustervatn.

– Jeg vokste også opp i en kommune som er helt suveren på frivillighet innenfor alle områder, spesielt kultur. Ungdom i dag må ofte betale, særlig i byer, for å få holde på med det man liker å holde på med. Frivilligheten gjorde at jeg slapp å bruke store ressurser på hobby. Alt i alt var oppveksten i Hattfjelldal kjempebra.

Les også

Sammen med seks søstre vokste Trine opp under de Syv Søstre: – Vi hadde en livlig og stor familie. Det var aldri stille

 

Fotballgal

Utenom trommespillinga er Tustervatn ifølge seg selv over gjennomsnittet glad i fotball.

– Det gjelder både på skjermen og å spille selv, forteller han.

– Jeg er ihuga Leeds United-fan, så humøret styres litt for mye av kampene. Ellers er jeg glad i alt av sport så tiden går mye til å se sport på TV.

At også naturen og Hattfjelldal er viktig for Tustervatn er det lite tvil om.

– Hattfjelldal er uten tvil det fineste stedet på Helgeland. Her er det fjell, innsjøer og skog. Det er mange tinder og innsjøer å sjekke ut. Den gode fjellufta er også å anbefale, sier han.

Selv bruker han naturen til avslapping

– En god fisketur eller en god fjelltur gjør godt for sjela, og så er det morsomt å fiske. Det er og nydelig med en ordentlig skitur, sier Tustervatn.

– Jeg er ganske stolt av Helgeland. Mye av grunnen til det er naturen, både på innlandet og ute på kysten. Helgeland er jo lands- og verdenskjent på grunn av naturen. Jeg vil og rose Helgeland. Jeg har inntrykk av at frivilligheten er stor på Helgeland, så jeg vil gi ros til frivilligheten. Det begynner å bli mindre og mindre frivillighet siden pengene rår, så man må rose frivilligheten når man kan!

Les også

Lars Kristian (26) har bodd i Utskarpen nesten hele livet: – Det var gæle nok med ett år i Bardufoss

 

Kommentarer til denne saken