Gå til sidens hovedinnhold

Sammen med seks søstre vokste Trine opp under de Syv Søstre: – Vi hadde en livlig og stor familie. Det var aldri stille

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi hadde en livlig og stor familie. Det var aldri stille. Vi vokste opp på gård. Og siden jeg gikk på skole sammen med bare gutter, ble jeg litt som ei guttejente.

Stolt Helgelending

Sammen med seks søstre vokste Trine Halseth Arnes opp under de Syv Søstre.

– Vi hadde en livlig og stor familie. Det var aldri stille. Vi vokste opp på gård. Og siden jeg gikk på skole sammen med bare gutter, ble jeg litt som ei guttejente, sier hun.

Landbruksinteressert

Fra Trine var bitte liten var hun interessert i landbruk og fjøs.

– Siden jeg vokste opp på gård og bare hang med gutter, begynte jeg på landbruksskolen og gikk deretter maskinførerskolen, forteller hun.

På maskinførerskolen traff hun mannen sin, Halle Arnes. Det resulterte i at hun flyttet til Sømna. Der drev de flere år med melkeproduksjon på Halles familiegård i Dalbotn, men solgte gården for fire år siden.

– Jeg er vokst opp med hyttelivet og da vi solgte gården realiserte vi en drøm jeg hadde om å kjøpe, eller sette opp hytte, sier hun.

Hytta de har i dag er i nedre Fipplingvatn i Fipplingdalen.

– Halle hadde egentlig ikke noe forhold til hytteliv. Nå er han kanskje enda mer ivrig enn meg på å dra dit. Plassen vi har er helt fantastisk. I tillegg er naboene hytteværinger fra hele Helgeland, blant annet vefsninger, moværinger og sandnessjøværinger, forteller hun.

Hun mener det er dumt at storflyplass og sykehus skal komme i veien for samarbeid mellom kommunene.

– Jeg synes det generelt er veldig bra her. Men det er trist at kommunene på Helgeland skal krangle om alt. I stedet for å krangle kunne vi gått sammen og blitt enige. Kanskje vi kunne fått enda mer til. Det er veldig trist at det skal være sånn, sier hun.

Les også

Lars Kristian (26) har bodd i Utskarpen nesten hele livet: – Det var gæle nok med ett år i Bardufoss

 

Fisking som rekreasjon

I dag bor Trine, Halle og hunden Ludwig ved havet på Trælnes i Brønnøy kommune. De har tre barn som er voksne og har flyttet fra Helgeland.

– Jeg vokste opp ved havet, og der vi drev gård i Dalbotn så vi ikke havet. Det er et eldorado å bo her. Vi ser både fjorden, ytterleia og midnattssola som går ned i havet. Det er helt utrolig flott, mener hun.

Trines store hobby er fisking. Da passer det ypperlig med nærhet til hav og fjellvann.

– For øyeblikket går det mest i isfiske. Det er litt artig å se at ungene også har blitt interessert. Den yngste kommer på hytta nå til helga, da skal vi på isfiske, forteller Trine entusiastisk.

– Det er så avslappende med fisking, det er rekreasjon. Men jeg er også veldig lidenskapelig interessert i bærplukking. Jeg plukker fjell etter fjell med molte. Jeg har antakelig fått det inn med farsarven, hele familien er iherdige bærplukkere, sier hun.

Hun forteller at hun har tilbrakt mye tid i Børgefjell med både bærplukking og fisking.

– Børgefjell er det fineste stedet jeg vet om. Å gå opp i fjellet, komme til et vatn, lage bål, koke kaffe og å hive ut snøret og fiske, det er noe eget, sier hun.

Til daglig jobber hun i Bygg Gros som regnskapsmedarbeider.

– Jeg har alltid vært interessert i tall. Jeg begynte å jobbe i en byggevareforretning og etter hvert ble det mer og mer kontor. Det balla på seg og nå er det rent regnskap jeg holder på med, forteller Trine.

Det er så avslappende med fisking, det er rekreasjon

Trine Halseth Arnes, Stolt helgelending

Les også

Lise fant jobb og kjærlighet på Helgeland, men skulle egentlig bare bo her i fem år. Det var nå i det minste det hun sa i 1999

 

Trimmer hverandre

Siden ektemannen Halle reiser mye har Trine anskaffet seg hunden Ludwig.

– Jeg vet ikke om det er jeg som trimmer hunden eller hunden som trimmer meg, det er vel vi begge to, sier hun.

Hun synes det er veldig bra turmuligheter i lokalmiljøet.

– Jeg trives veldig godt, vi har utrolig flotte turområder. Vi har alt, både havet og fjellet. Vi bor i en naturperle, mener hun.

– Når jeg er ute og reiser og folk spør hvor jeg kommer fra, er jeg veldig stolt av å bo her. Det er en fantastisk plass vi bor på.

Fakta

Navn: Trine Halseth Arnes

Alder: 53 år

Bosted: Brønnøy

 

Kommentarer til denne saken