Gå til sidens hovedinnhold

Amanda var bare 13 år da hun ble kåret til Årets Nordlending

Artikkelen er over 3 år gammel

Som voksen valgte hun å bosette seg på Helgeland med mann og barn: – Iveren etter å flytte til Oslo var ikke så stor, jeg innså at jeg ikke ønsket å bo noen andre steder. Fjell jeg tidligere hadde tatt for gitt ble jeg nå bergtatt av. Helgeland har svært mye å by på; det er virkelig et langstrakt paradis.

Stolt Helgelending

Amanda Hegge Jensen var bare 13 år da kreftengasjementet hennes gjorde henne til Årets Nordlending 2005.

Amanda Hegge Jensen bor i Mosjøen, der er hun både født og oppvokst.

– Her trives jeg veldig godt. Jeg gikk på Kulstad skole, fra 1. til 7. Klasse. Skolen lå ikke langt fra barndomshjemmet, og jeg hadde mange gode venner som bodde i nærheten, forteller hun.

Årets Nordlending

Hegge Jensen synes Mosjøen har et godt kulturliv og ble selv opptatt av sang i tidlig alder.

– Det er ikke mangel på aktiviteter man kan teste som barn. Jeg har prøvd mange ulike ting, men interessen for sang og musikk kom tidlig. Jeg har vært med i barne- og ungdomskor og deltatt på oppsetninger i kinoen i byen. Jeg gikk også musikklinja ved Mosjøen videregående skole, forteller hun.

Som elleveåring mista hun sin andre bestefar til kreft, i ettertid ble Amandastiftelsen opprettet.

– Målet med stiftelsen var å kunne bidra med å hjelpe kreftramma og deres pårørende lokalt i Nordland, sier Amanda.

Tolv år gammel ga hun ut en CD med tre låter, hvor alle inntektene gikk til blant annet å bygge pårørenderom på Nordlandssykehuset.

– Det var på grunn av dette arbeidet jeg ble kåret til Årets Nordlending. Dette var selvsagt en stor ære, og statuetten har fått en fin plass i stuen, forteller hun.

Da Amanda startet på videregående i Mosjøen, var hun sikker på at hun skulle til Oslo for å studere.

– Jeg skulle studere til å bli lærer og Oslo var stort og hadde mye å by på, sier hun.

Les også

Sammen med seks søstre vokste Trine opp under de Syv Søstre: – Vi hadde en livlig og stor familie. Det var aldri stille

 

Reiste til USA

Andre året på videregående reiste hun til USA som utvekslingsstudent.

– Jeg hadde et helt fantastisk år, og det var spennende å bo i en annen verdensdel for et helt år. Jeg fikk ofte spørsmål fra amerikanere om hvordan det var der jeg bodde i Norge og jeg dro fram bilder for å vise fram den vakre naturen vi har her på Helgeland, forteller Amanda.

– Da jeg kom hjem fra året i USA kjente jeg at det var noe som hadde endret seg; iveren etter å flytte til Oslo var ikke så stor, jeg innså at jeg ikke ønsket å bo noen andre steder. Fjell jeg tidligere hadde tatt for gitt ble jeg nå bergtatt av. Helgeland har svært mye å by på; det er virkelig et langstrakt paradis, forteller hun.

Les også

Lars Kristian (26) har bodd i Utskarpen nesten hele livet: – Det var gæle nok med ett år i Bardufoss

 

Trives som lærer

For tre år siden ble Hegge Jensen ferdig utdannet lærer og fikk jobb ved Granmoen oppvekstsenter, hvor hun har undervist i engelsk, norsk og naturfag.

– Jeg trives godt i jobben som lærer. Jeg har alltid vært glad i å formidle og finner hverdagen som lærer svært innholdsrik. Å jobbe med ungdom er spennende og givende, og ingen dager er like, forteller hun.

Hun sier at hun alltid har visst at det var lærer hun ville bli.

– Jeg var ikke i tvil om hva jeg skulle søke på da jeg var ferdig med videregående skole. Jeg elsker jobben min, forteller Amanda.

Les også

Lise fant jobb og kjærlighet på Helgeland, men skulle egentlig bare bo her i fem år. Det var nå i det minste det hun sa i 1999

 

På fritiden liker Amanda å bevege seg, helst sammen med familien.

– Jeg liker å være i aktivitet og å tilbringe tid med familien og gode venner. Jeg liker å være ute, gå turer og å trene, sier Amanda.

– Jeg bor sammen med min samboer, sønn og to bonusbarn.

Sammen har de en hytte i Hemavan i Sverige.

– Der pleier vi ofte å være i helgene og feriene. Vi er alle glade i å stå på slalom og å gå langrenn, forteller hun, forteller hun.

For tiden har Amanda svangerskapspermisjon og er hjemme med sønnen Noah.

– Nå er det seks måneder siden Noah kom til verden. Det er vanskelig å se for seg hvordan den nye tilværelsen vil bli, men jeg har virkelig kost meg siden dag en. Dagene som småbarnsmor er helt fantastisk og vi nyter hver en dag sammen i permisjon, forteller Amanda.

Stolt Helgelending

Navn: Amanda Hegge Jensen

Alder: 25 år

Bosted: Vefsn

 

Kommentarer til denne saken