Gå til sidens hovedinnhold

Trine (29) tok ett år ekstra omsorgspermisjon: - Jeg vil få mest mulig ut av denne verdifulle tiden

Artikkelen er over 2 år gammel

Trine lager miljøvennlige såper og ønsker å bidra til å bevare den vakre Helgelandsnaturen.

Stolt Helgelending

Trine Thorvaldsen driver den miljøvennlige nettbutikken Tante Trine, som leverer egenproduserte og miljøvennlige produkter. Hun er født og oppvokst i Mo i Rana, nærmere bestemt i ett stille og rolig nabolag på Gruben, og har vært bosatt på Mo hele livet.

– Du har egen nettbutikk, «Tante Trine». Hvor lenge har du drevet med dette og hva var bakgrunnen for at du startet?

– Det hele startet vel når jeg gikk gravid i 2016. Jeg leste meg da opp på alt som hadde med baby å gjøre, og kom i denne sammenhengen over tøybleier.

Trine forteller at hun alltid har vært miljøbevisst, og at den bevisstheten skjøt enda mer fart da hun fikk øynene opp for tøybleier. Da gikk det nærmest sport i det å kaste mindre søppel og å ta de mest miljøbevisste valgene.

Startet nettbutikk

– Nettbutikken startet jeg opp i slutten av september i år og det er foreløpig bare en hobby. Den er også et ønske om å motivere og inspirere andre til å bli mer miljøbevisste.

Med bakgrunn i interessen for miljøet, er det snakk om hjemmelagde, miljøvennlige produkter hos «Tante Trine». Produktene består foreløpig av fruktnett, meiseboller, tøybleier og såper.

– Såpene begynte jeg å lage fordi jeg reagerte på produktene jeg kjøpte på butikken, og så synes jeg det er et stort pluss at de leveres uten plastemballasje og kjemikalier som gjør skade i naturen.

Les også

Trine lager miljøvennlig nettbutikk: – Går aldri tilbake til butikksåpe igjen

 

– Foruten jobb/hobbyjobb, hva bruker du fritida til?

– For øyeblikket er jeg hjemme i permisjon med mitt første barn. Jeg har tatt meg ett år ekstra omsorgspermisjon for å få mest mulig ut av denne verdifulle tiden.

Trine avslører at det i hverdagen blir en del baby-treff, åpen barnehage og leking utendørs.

– Jeg er ellers glad i å lese bøker og prøver å få tid til det, og så er jeg glad i å gå turer og være med familien.

– Hva er det første du tenker på når man snakker om Helgeland?

Jeg har tatt meg ett år ekstra omsorgs- permisjon for å få mest mulig ut av denne verdifulle tiden

Trine Thorvaldsen Stolt helgelending

 

Tenker natur og fjell

– Når noen sier Helgeland, tenker jeg på natur, fjell og hav. Jeg tenker vel egentlig mest på utsikten fra fjellet og utover havet. Det er veldig få plasser som kan måle seg med Helgeland når det kommer til natur, mener jeg.

– Dessuten synes jeg det er en trygg, rolig og stabil plass som ikke er fullpakket med folk, og jeg liker å ha muligheten til å kunne gå rett ut av døra og opp på fjellet. Jeg trives rett og slett godt på Helgeland!

Les også

Robin tenkte seg egentlig lenger ut i verden: – Å oppleve en trygghet «fra vugge til grav» er nok avgjørende for trivselen og bolysten

Les også

Odd Johan lever for Hemnes: – Det går oppover med Hemnes og det skjer mye her. Så her skal jeg bo

 

Kommentarer til denne saken