Gå til sidens hovedinnhold

Beate tok leken med inn i jobben sin da hun flyttet tilbake: - Man lengter alltid bort en periode, før man vil hjem igjen

Artikkelen er over 3 år gammel

Beate Skogsholm tror alle har vært lekende barn, og tok leken med inn i jobben sin.

Stolt Helgelending

– Det er vanskelig å si hvor interessen for drama og teater kommer fra. Jeg tror de fleste barn har en liten skuespiller i magen, eller noe kreativt. Jeg var et lekende barn og likte rollespill og teater, forteller hun.

Siden den gang har det skjedd mye og i dag jobber Skogsholm utelukkende med kultur.

– Jeg er egentlig en lærer, som har jobba mer og mer med kultur. Nå jobber jeg på Kulturbadet i Sandnessjøen. Interessen min for kultur har alltid vært stor. Det er ekstra stas å jobbe med et helt nytt kulturhus på min egen hjemplass, sier hun.

Skogsholm tok lærerutdanning, med drama og teater på Nesna.

– Jeg utdanna meg på Nesna og var ferdig da jeg var 21 år. Jeg har jobba som lærer i mange år, jeg er jo 50 nå, forteller hun.

Som nyutdanna 21-åring flytta hun til Finnmark for å jobbe der noen år.

– Det var veldig annerledes. Jeg var ung, så refleksjonene kom i ettertid. Det var veldig vill natur, og det fantes ikke holmer og skjær sånn som vi har her, men stupbratte fjell rett ned i havet. Det var helt annen natur og litt annen kultur enn jeg var vant med, forteller hun.

Les også

Pål-Ove er en driftig bonde som synes det er synd er at det er litt for mye politisk uenighet på Helgeland

 

Teater og drama har alltid stått sterkt i Skogsholms liv.

– Jeg begynte med teater da jeg var ungdom. Jeg var med å starte en teatergruppe her i Sandnessjøen. På lærerskolen var det også litt revy, og i Finnmark starta jeg revy uten egentlig å ha lært faget. Og så jobba jeg mye med teater og revy i skolen, sier hun.

Etter fem år i Finnmark bestemte Skogsholm seg for å utdanne seg med bachelor i drama og teater.

– Det var slik at jeg viste litt hva jeg drev på med. Jeg har alltid vært interessert i det, så det ble veldig relevant å ta en sånn utdanning, forteller hun.

Jeg er egentlig en lærer, som har jobba mer og mer med kultur

Beate Skogsholm, Stolt helgelending

 

Kom hjem!

Når Skogsholm mimrer tilbake til barndommen, minnes hun en god oppvekst.

– Når man er ungdom tenker man alltid at man skal flytte bort og gleder seg til å gjøre noe anna. Men så flytter man jo hjem igjen, for man savner det på et tidspunkt. Jeg tror det har mer med naturen å gjøre, at man kan hvile øynene på noe. Sandnessjøen hadde bra med tilbud, speider, turn og fotball, men man lengter alltid bort en periode, før man vil hjem igjen, mener Skogsholm.

Hun oppfordrer alle til å flytte hjem igjen.

– Det gjør veldig godt, sier hun.

Les også

Kine flytta hjemmefra i 2006 for å studere - ti år senere vendte hun hjem til Herøy og fast jobb

 

Mer samarbeid

– Hva ville du gjort om du var ordfører for hele Helgeland for en dag?

– Akkurat nå ville jeg brukt all min energi for å jobbe med samferdsel. Samferdsel og kommunesammenslåing. Vi er små kommuner og vi klarer oss ikke uten hverandre. Vi samarbeider ganske mye i dag, men jeg tror vi samarbeide enda mer. Vi kan ikke tro vi klarer alt alene, vi må være i lag og samarbeid på hele Helgeland, sier Skogsholm.

Det fineste stedet hun vet av ligger akkurat innenfor Vega kommune.

– Det er en øy som heter Skogsholmen, der jeg har hytte. Det er den fineste plassen jeg vet. Det er ei egen ro, en plass jeg var veldig mye da jeg var lita. En plass hvor man kommer veldig tett på naturen, det er nært sjø og det er stor himmel, forteller hun.

Men hun mener likevel det er fantastisk på resten av Helgeland.

– Jeg synes det er en gave at vi faktisk kan gjøre alt vi kan i rent miljø. Vi kan fiske i vannet, vi kan dra på sjøen, vi kan gå i fjellet og i skogen. Vi har absolutt alle muligheter. Det synes jeg er ganske unikt. Så har vi årstiden og været. Det er deilig at vi ikke har det likens hele tida, sier Skogsholm.

Les også

Kåre Svenn har vært taxisjåfør på Dønna i over 40 år: – Jeg har opplevd mye sammen med passasjerene, både på godt og vondt

 

Kommentarer til denne saken